Waktu solat KL & yang sewaktunya:
Ahad , 20 April 2014,

Penolong pengetua ditemui mati

SEOUL: Penolong Pengetua Sekolah Tinggi Danwon di Ansan, Wilayah Gyeonggi, Kang Min-Kyu, 52, ditemui mati dipercayai membunuh diri semalam, dua hari selepas beratus-ratus pelajarnya maut atau hilang selepas feri yang sepatutnya membawa mereka ke Pulau Jeju karam. »

Stesen televisyen diminta beri liputan adil

JAKARTA: Pakar menggesa peraturan ketat dikenakan bagi memastikan liputan politik yang adil di televisyen dengan menekankan perlunya pemantauan standard kewartawanan yang tinggi, menjelang kempen politik bagi pusingan pilihan raya presiden akan datang. »

MERS ada kaitan dengan unta

RIYADH: Pakar Arab Saudi mengenai penyakit berjangkit kelmarin mengesahkan kaitan antara Sindrom Pernafasan Asia Barat (MERS) dan unta selepas penyelidikan membuktikan virus yang diasingkan daripada seorang pesakit dan unta miliknya adalah 100 peratus sama. »

Kate persenda rambut William

SYDNEY: Isteri Putera William, Kate Middleton, tidak melepaskan peluang bersenda dengan suaminya yang sebelum itu bergurau mengenai cita rasa beliau berpakaian dengan mencadangkan pewaris takhta Britain itu memakai rambut palsu. »

Italy lelong 52 kereta mewah kerajaan

ROME: Itali yang berdepan masalah kewangan memperoleh lebih 370,000 euro (RM1.6 juta) dengan menjual 52 kereta mewah milik kerajaan menerusi eBay, kata pejabat Perdana Menteri. »