Waktu solat KL & yang sewaktunya:
Rabu , 23 Julai 2014,

Nahas MH17: 'Dua syarat sudah dipenuhi'

Putrajaya: Datuk Seri Najib Razak gembira selepas dua daripada tiga syarat dalam persetujuan dengan kumpulan yang menguasai kawasan pesawat MH17 jatuh ditembak di timur Ukraine telah dipenuhi. »

Pelaku jenayah wajar terima tekanan dunia

Kuala Lumpur: Tragedi MH17 bukan hanya sekadar satu nahas, tetapi pembunuhan beramai-ramai dengan pelakunya wajar menerima tekanan seluruh dunia. »

Nahas MH17: Rayu jenazah dibawa pulang sebelum raya

Kuching: Waris kepada enam beranak yang terkorban dalam tragedi MH17, menaruh harapan tinggi agar jenazah semua mangsa dapat dikebumikan di sini sebelum Aidilfitri. »

Nahas MH17: Luahan di Whatsapp jadi kenangan

Kuala Lumpur: Kami tak sangka luahan Ina tak dapat balik awal untuk raya (Aidilfitri) petanda dia akan pergi buat selama-lamanya, kata sahabat pramugari pesawat Penerbangan Malaysia (MAS), Ahlan Aziz, 41. »

Nahas MH17: 'Tak sabar lihat anak sulung'

Segamat: Bekas isteri Allahyarham Hasni Hardi Parlan, 32, yang maut dalam tragedi MH17, terkilan kerana Allahyarham tidak sempat melihat anak sulung mereka, Ahmad Ammar yang kini berusia tiga bulan. »

Aman Palestin salur RM3 juta sejak Ramadan

Keganasan Israel di Gaza tidak menghalang Aman Palestin Malaysia, menyalurkan bantuan kewangan berjumlah RM3 juta sejak awal Ramadan ini, bagi membantu umat Islam di wilayah terkepung itu. »

PAS Selangor mahu Khalid kekal MB

Shah Alam: PKR, PAS dan DAP terus bertelagah mengenai siapa calon yang layak mengisi jawatan Menteri Besar Selangor, apabila masih gagal mencapai kata sepakat. »

Jerebu: Sekolah di Manjung ditutup

Ipoh: Semua sekolah di daerah Manjung diarah tutup mulai sesi petang semalam berikutan jerebu yang semakin buruk dengan Indeks Pencemaran Udara (IPU) melebihi 200 pada waktu pagi dan terus meningkat menjelang petang. »

Remaja maut tersepit lif

Gerik: Seorang remaja maut selepas lif pemunggah barang menghempap bahagian kepalanya dalam kejadian di sebuah kedai ubat di sini jam 7.20 malam kelmarin. »

Tiga kenderaan terbakar

Kuala Lumpur: Tiga kenderaan termasuk sebuah lori bermuatan tanah merah terbakar di Plaza Tol Bandar Sunway, Lebuh Raya Shah Alam (KESAS) selepas lori terbabit dikatakan terbabas dan melanggar palang serta tembok tol berkenaan, semalam. »