Waktu solat KL & yang sewaktunya:
Rabu , 30 Julai 2014

SASARAN FGV 925,000 HEKTAR

FELDA Global Ventures Holdings Bhd (FGV) sedang giat meninjau peluang pengambilalihan ladang sawit di luar negara dalam usaha mengukuhkan kedudukannya sebagai pengeluar minyak sawit mentah (MSM) terbesar di dunia dalam tempoh kurang enam tahun lagi. »

Pendapatan naik RM3b selepas laksana GST

Malaysia dijangka memperoleh tambahan pendapatan sebanyak RM3 bilion selepas tahun pertama pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) yang bermula 1 April akan datang, kata Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan. »

Pemantauan, pemasaran tepat bantu kembang industri digital

Amphibia Digital, penyelesai komunikasi digital meramal industri berkenaan belum diterokai sepenuhnya dan memerlukan pemasaran serta pemantauan baik untuk terus berkembang. »

Banyak restoran McDonald’s milik penuh rakyat Malaysia

McDonald’s Malaysia menegaskan bahawa pihaknya tidak menyalur sebarang hasil jualan, keuntungan atau yuran francais daripada rangkaian restorannya untuk menyokong sebarang kempen bersifat politik atau konflik yang berlaku di dunia. »

Ulasan Pasaran: Indeks berupaya melantun semula

Saham di Bursa Malaysia berupaya melantun daripada kejatuhan mingguan lalu disebabkan ketegangan geopolitik di Asia Barat dan Ukraine, dibantu pengukuhan serantau selepas kejutan daripada hasil kaji selidik HSBC yang menunjukkan aktiviti perkilangan di China berkembang pada kadar terpantas dalam tempoh 18 bulan pada Julai. »