Sabtu, 25 Februari 2017 - 8:34AM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Sabtu, 25 Februari 2017 - 6:44AM

Pada era globalisasi ini, media massa memainkan peranan penting dalam masyarakat. Contohnya, surat khabar, majalah, radio, televisyen dan terbaru internet atau ruang siber.

Jumaat, 24 Februari 2017 - 11:17AM

ERA hari ini dilihat sebagai satu tempoh yang tidak lagi membolehkan pentadbir negara memonopoli ilmu dan kebijaksanaan internet yang awalnya dicipta bagi berfungsi sebagai sumber maklumat.

Khamis, 23 Februari 2017 - 6:00AM

Beberapa hari lalu, kita didedahkan dengan maklumat salah laku pengamal perubatan yang juga dikenali sebagai doktor. Pendedahan ini mungkin tidak menggembirakan sesetengah pihak sama ada dalam kalangan yang terbabit dan juga keluarga mereka. Kenyataan Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa mengenai sektor perubatan mencatatkan kadar kehilangan kerja tertinggi di negara ini juga mengejutkan pelbagai pihak.

Rabu, 22 Februari 2017 - 6:13AM

Pertikaian mengenai kedaulatan ke atas Pulau Batu Puteh (Pedra Branca) bukan perkara baharu. Ia bermula bila Malaysia mengeluarkan, pada 21 Disember 1979, satu peta yang menunjukkan pulau ini berada di dalam kawasan perairan Malaysia. Peta ini tidak dipersetujui Singapura yang meminta pada 14 Februari 1980, supaya ia diperbetulkan kerana berpendapat pulau ini adalah miliknya.

Selasa, 21 Februari 2017 - 6:23AM

Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjong Datu: Seharusnya kejayaan meraih majoriti lebih besar menyebabkan calon Barisan Nasional (BN) Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri Tanjong Datu, Puan Sri Jamilah Anu gembira. Namun, jauh di sudut hatinya, dan tangisan yang mengiringi kemenangan itu adalah detik duka dan gembira kepadanya. Kemenangan balu Ketua Menteri Sarawak Kelima, Tan Sri Adenan Satem itu menjebakkan dirinya dalam situasi dan perasaan ambivalen.

Isnin, 20 Februari 2017 - 6:25AM

Sejak dua minggu lalu, telefon saya tidak henti-henti berbunyi kerana ramai bertanyakan mengenai masalah yang berlaku antara saya dengan Pengarah Teknikal Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Morten Frost Hansen. Semua mahu tahu punca sebenar terhadap konflik yang timbul.

Ahad, 19 Februari 2017 - 6:36PM

KEMENANGAN besar Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjong Datu bukan boleh dijadikan 'ukuran mutlak' untuk Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang.

Ahad, 19 Februari 2017 - 6:05AM

AGAMA Islam perlu nampak indah kerana kebanyakan orang yang tertarik kepada Islam disebabkan keindahannya. Justeru, keindahan dan kesucian Islam perlu dipelihara kerana tindakan tidak wajar umat Islam boleh menyebabkan fitnah kepada agama Islam.

Sabtu, 18 Februari 2017 - 1:54PM

JUJURNYA saya selalu terfikir apa yang ada dalam kepala seseorang ahli politik. Apakah sudut pandangan mengenai dunianya sendiri?

Jumaat, 17 Februari 2017 - 7:15AM

DIKATAKAN jika manusia memohon dan berdoa kepada Allah SWT supaya dimasukkan ke dalam syurga sebanyak tiga kali setiap hari, nescaya syurga akan menyebut kepada Allah SWT supaya hamba-Nya dimasukkan ke dalam syurga.

  •  
  • 1 of 110
  • >
BH Mobile