Isnin, 23 Januari 2017 - 6:25AM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Ahad, 22 Januari 2017 - 11:11AM

Apabila Datuk Amar Abang Abdul Rahman Zohari Openg atau Abang Jo mengumumkan barisan Kabinet Khamis lalu, ramalan pelbagai pihak ternyata meleset apabila Ketua Menteri Sarawak itu tidak merombak Kabinetnya.

Ahad, 22 Januari 2017 - 7:22AM

Bermula pada Januari 2017, kerajaan Selangor menguatkuasakan caj 20 sen kepada pengguna plastik selepas berurusan di premis perniagaan. Langkah ini adalah lanjutan daripada kempen tanpa beg plastik yang dilaksanakan di Selangor setiap hari Sabtu sebelum ini. Langkah ini diharapkan dapat mengurangkan sisa buangan plastik.

Sabtu, 21 Januari 2017 - 6:05AM

KEBERGANTUNGAN kepada pengajaran dan pembelajaran peranan pendidikan Islam dalam sistem pendidikan negara secara formal di dalam kelas, gagal menjamin penerapan nilai moral dan akhlak baik pelajar.

Jumaat, 20 Januari 2017 - 6:05AM

MALAYSIA menempa satu lagi sejarah di arena antarabangsa apabila menjadi tuan rumah bagi sesi tergempar Majlis Menteri Luar Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC), hari ini.

Khamis, 19 Januari 2017 - 8:24AM

Saban hari kita di Malaysia didedahkan isu pelarian Rohingya dan kesengsaraan mereka di bumi Arakan atau Rakhine, Myanmar. Sebahagian mereka diseksa, dibunuh dan dihalau dari kampung halaman sendiri sejak puluhan tahun lalu. Pertelingkahan kaum dan penghapusan etnik Muslim Rohingya oleh penganut Buddha menjadi punca mereka lari, menyabung nyawa menyeberang sungai Naf masuk ke sempadan Bangladesh. Isu ini bertambah rumit diselesaikan apabila Kerajaan Myanmar tidak ambil tindakan sewajarnya.

Rabu, 18 Januari 2017 - 12:07PM

ISU BRIM tidak harus dijadikan satu agenda politik untuk dibahaskan. Dikira secara logiknya, bantuan itu adalah wang rakyat dan peruntukan dibuat untuk meringankan beban kewangan mereka. Sudah pasti tidak seorang pun penerima BR1M akan menolak kerana itu adalah hak mereka untuk menerimanya walaupun jumlahnya tidak besar.

Rabu, 18 Januari 2017 - 6:58AM

Suatu masa dahulu, apabila seseorang berjaya mendapat tempat di menara gading, pasti kejayaan ini dicanang ke segenap penjuru kampung, kenduri pula umpama menyambut menantu sulung. Hari ini dengan 20 universiti awam (UA) selain institusi pendidikan lain mewarnai arena pendidikan tinggi negara, nilai keilmuan universiti mesti terus kekal tinggi, seiring dengan laungan semangat Soaring Upwards (Peningkatan Berterusan).

Selasa, 17 Januari 2017 - 6:08AM

TIDAK salah untuk menjadikan seseorang yang terbabit dalam bidang seni sebagai ikon. Sebagai contoh, kejayaan Allahyarham Tan Sri P Ramlee yang pernah menawan Asia dalam beberapa Festival Filem Asia menyebabkan beliau menjadi ikon seniman yang dibanggakan.

Isnin, 16 Januari 2017 - 6:50AM

DILEMPARKAN pelbagai pandangan negatif sehingga ada tergamak menggelar Karnival Geng Masjid (KGM) sebagai penjual agama, ia langsung tidak menggugat semangat pengasas bersamanya, Mahmud Fahrurrazi Abd Hadi terus berbakti khususnya dalam mengimarahkan rumah Allah SWT.

Ahad, 15 Januari 2017 - 6:57AM

KETIKA berucap pada malam Wartawan Malaysia 2016 di sebuah hotel di ibu negara pada 20 Mei 2016, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menyatakan, disebabkan ledakan internet dan kelahiran jalur lebar berkelajuan tinggi, sesiapa sahaja boleh jadi 'pemberita' dan menerbitkan akhbar sendiri di ruang maya.

  •  
  • 1 of 107
  • >
BH Mobile