Selasa, 25 April 2017 - 10:41PM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

50 pelawak bakal berhimpun di KL

Oleh Mohd Aizat ShamsuddinRizal Kamal. - Foto Mahzir Mat Isa

KUALA LUMPUR: Lebih 50 artis komedi tempatan dan luar negara bakal berhimpun di ibu kota sempena LOL Fest 2017 yang akan berlangsung dari 24 Mac hingga 14 April depan.

Dianjurkan LOL Event, festival komedi yang memasuki tahun kedua penganjurannya itu akan membabitkan sembilan persembahan istimewa di tiga lokasi iaitu KL Pac, Pusat Persidangan HGH dan Live House KL.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Rizal Kamal, berkata festival terbabit bakal menyajikan persembahan lawak bertaraf antarabangsa.

"Kami rasa cukup bertuah kerana berjaya menghimpunkan lebih ramai artis komedi, sama ada dari dalam dan luar negara untuk terbabit dalam LOL Fest 2017.

"Kami juga berbangga kerana berjaya membawa Festival Komedi Magners ke Kuala Lumpur, yang menjadi persinggahan terakhir mereka dalam siri jelajah Asia, sempena penganjuran kali ini," katanya.

Selain Malaysia, festival komedi popular antarabangsa terbabit turut menjelajah Singapura, Filipina, Vietnam dan Thailand.

Antara artis komedi yang mengambil bahagian dalam LOL Fest kali ini ialah Joanne Kam, Arafah Rianti, Dan Tackage, Justin Rivera, Pirates Of Tokyo Bay, Sharul Channa, Kumar, Shamaine Othman, Papi Zak dan Brian Aylward.

Sementara itu, sembilan slot persembahan yang akan diadakan sepanjang tiga minggu acara lawak berkenaan ialah Superkam Ultra, Magners Comedy Festival, KumarSutra, Improv Battle, Gamarjobat, The Roast Superheroes, Bite Me!, Mo Fattitude dan Laugh-a-thon.


Trending

    Disyorkan