Isnin, 27 Februari 2017 - 1:01AM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Ahad, 26 Februari 2017 - 6:42AM

MALAYSIA dan Arab Saudi adalah dua negara berbeza, namun mempunyai banyak persamaan. Izinkan saya menghuraikan kenyataan ini. Ada dua perkara yang mencerminkan kepentingan Arab Saudi terhadap dunia moden.

Sabtu, 25 Februari 2017 - 6:40AM

Kemajuan dan pembangunan negara terletak pada keupayaan guru dalam menyatukan generasi muda dengan menggalakkan mereka memupuk dan menerapkan prinsip Rukun Negara dalam kehidupan mereka. Harus ditekankan bahawa Kementerian Pendidikan memainkan peranan penting dari segi perpaduan.

Jumaat, 24 Februari 2017 - 11:13AM

PERBINCANGAN dan perbahasan mengenai rang undang-undang untuk meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau RUU 355 semakin hangat dibincangkan dalam kalangan kita.

Jumaat, 24 Februari 2017 - 8:00AM

SISTEM urinari merupakan sistem organ dalam tubuh badan yang berfungsi untuk menapis darah daripada bahan toksik dan menghasilkan bahan kumuh, iaitu air kencing.

Khamis, 23 Februari 2017 - 6:00AM

Manusia akan diuji dan hakikat itu memberi implikasi terhadap kehidupan yang memerlukan kekuatan bukan sekadar luaran, malah dalaman. Nilaian akhir bergantung cara kerja seseorang mengatasi segala liku ujian itu.

Rabu, 22 Februari 2017 - 6:00AM

Abbad bin Bisyr al-Asyhali yang terkenal sebagai pahlawan Islam adalah seorang yang kuat dan beramanah menjaga urusan, serta tadbir urus harta orang Muslim. Beliau sangat dekat dengan al-Quran sehinggakan setiap waktu yang ada untuk membaca al-Quran dan berjuang ke jalan Allah SWT. Menerusi perkongsian Ustaz Mohd Hazri Hasyim al-Bindany di IKIMfm menceritakan mengenai keperibadian Abbad bin Bisyr al-Asyhali.

Selasa, 21 Februari 2017 - 5:59AM

Perkahwinan wujudkan ketenangan dan terlindung daripada melakukan perkara negatif. Setiap pasangan perlu memiliki keimanan, peka tanggungjawab dan sentiasa muhasabah selesaikan sengketa secara baik. Ikuti kupasan tajuk '40 Ayat al-Quran Untuk Panduan Keluarga bersama Ustaz Muhammad Abdullah al-Amin dalam slot Pesona D'Zahra di IKIMfm.

Isnin, 20 Februari 2017 - 12:07PM

(Berikut adalah berita kedua yang dipadankan daripada artikel oleh Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam edisi terbaru 'Journal of Public Security and Safety'.

Ahad, 19 Februari 2017 - 11:16AM

(Berikut adalah berita pertama daripada dua berita yang dipadankan daripada artikel oleh Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam edisi terbaharu 'Journal of Public Security and Safety'.

Ahad, 19 Februari 2017 - 6:00AM

PADA sidang media selepas menghadiri Perhimpunan Suku Tahunan Jabatan Peguam Negara di Putrajaya kelmarin, Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali, menyebut betapa undang-undang yang sudah lebih 30 tahun perlu dipinda bagi menjadikan hukuman yang dikenakan kepada pesalah, bertepatan dengan keperluan semasa.

  •  
  • 1 of 116
  • >
BH Mobile