KUALA LUMPUR: Perakam suara diletakkan dalam bekas pensel tanpa pengetahuan sesiapa oleh seorang pengarah di Jabatan Audit Negara (JAN) ketika mesyuarat penyelarasan Laporan Pengauditan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada 2016.

SUBANG: Kementerian Pembangunan Usahawan sudah berbincang dengan Kementerian Pengangkutan dan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) mengenai keperluan mewujudkan kerangka perundangan kondusif dan menyeluruh bagi menyokong perkembangan industri dron dan kereta terbang.

PUTRAJAYA: Jabatan Imigresen menumpaskan sindiket penipuan pelaburan dalam talian terbesar membabitkan warga China selepas menahan 680 warganegara terbabit dalam serbuan di sebuah bangunan enam tingkat di Cyberjaya, semalam.

KUALA LUMPUR: Program [email protected] #MalaysiaKerja akan dilaksanakan secara berperingkat bermula suku kedua 2020, demikian kata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad menegur sikap Ahli Parlimen yang tidak menghadiri sidang Dewan Rakyat sehingga persidangan bermula lewat pagi semalam.

KUALA LUMPUR: Anggota militan rakyat Malaysia, Yazid Sufaat yang memperoleh empat tan ammonium nitrat pada 2000 sebagai persediaan dalam komplot pengeboman yang gagal di Singapura, sudah dibebaskan dari penjara, kata sumber kepada akhbar The Straits Times Singapura.

KUALA LUMPUR: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) mengeluarkan 1,028,387 saman atas pelbagai kesalahan jalan raya di seluruh negara bagi tempoh awal Januari sehingga Oktober lalu.

KUALA LUMPUR: Persoalan berhubung aset pertahanan negara mengenai jet pejuang jenis Sukhoi Su-30MKM dan MIG-29 dijangka menjadi tumpuan persidangan Dewan Rakyat yang masuk hari ke-27, hari ini.

LONDON: Jose Mourinho menjanjikan “semangat sebenar” apabila dilantik sebagai bos Tottenham Hotspur semalam selepas Mauricio Pochettino dipecat oleh kelab Liga Perdana yang sedang bergelut itu.

BANGKOK: Seorang rakyat Malaysia yang dinamakan sebagai ‘David, raja arak tiruan’, ditahan di sini, atas kesalahan menghasilkan arak tiruan.

21 Nov 2019, 11:00am
20 Nov 2019, 11:00am
19 Nov 2019, 11:00am

Menarik di BH

Berita Harian X