KUALA LUMPUR: Malaysia memberi keutamaan paling atas untuk melindungi kepentingan Palestin dan rakyatnya, dan keputusan tidak membenarkan atlet Israel bertanding pada Kejohanan Renang Para Dunia 2019 di negara ini adalah tepat.

KUALA LUMPUR: Seorang pelajar perempuan Tahun Lima Sekolah Kebangsaan Bukit Bandaraya maut selepas motosikal diboncengnya dilanggar sebuah teksi ketika kenderaan itu membelok untuk ke Jalan Tanduk dari Jalan Maarof di sini, pagi tadi.

TEMERLOH: Seorang anggota tentera parah selepas motosikal ditunggangi merempuh bahagian belakang kereta di FELDA Bukit Damar, Jalan Pekan FELDA Lakum, di sini, semalam.

BUKIT MERTAJAM: Pemandu Toyota Vios yang terbabit dalam kemalangan hingga menyebabkan kenderaan utiliti sukan (SUV) Mazda CX-5 terbenam dalam laut di Kilometer 4.0 Jambatan Pulau Pinang, Ahad lalu, dibebaskan dengan jaminan polis.

KOTA BHARU: Kerajaan negeri bersedia menghentikan semua aktiviti pembalakan di negeri ini sekiranya Kerajaan Pusat dapat menyelesaikan pembayaran royalti minyak yang dijanjikan sebelum ini.

LIPIS: Kerajaan tidak akan melindungi mana-mana pihak yang didapati bersalah menggunakan jentera dan aset kerajaan ketika berkempen pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Cameron Highlands.

KUALA LUMPUR : Penyakit jantung kekal sebagai punca utama kematian rakyat negara ini untuk tempoh 13 tahun sejak 2005.

PUTRAJAYA: Pejabat Menteri Wilayah Persekutuan hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung pencerobohan dua lot tanah kerajaan di Medan Imbi, Bukit Bintang.

PUTRAJAYA: Tiga individu termasuk seorang pengarah syarikat bergelar Datuk direman tiga hari bagi membantu siasatan kes rasuah serta tuntutan palsu dianggarkan bernilai kira-kira RM1.8 juta.

IPOH: Seorang koperal tentera didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan mencabul anak kandungnya, Disember lalu.

23 Jan 2019, 11:01am
22 Jan 2019, 11:01am
21 Jan 2019, 11:00am

Menarik di BH

Berita Harian X