Hujung Minggu
Terkini

Harga keladi RM38,000 sepokok

By Siti Haliza Yusop dan Ahmad Rabiul Zulkifli 21 minutes ago
POKOK keladi lazimnya tumbuh di hutan, kini diletakkan di ruang istimewa untuk hiasan dalaman, selain kewujudan ribuan spesies termasuk jenis hibrid atau kacukan menyebabkan nilainya begitu tinggi.
Sihat 21 hours ago
Terapi wap air pesakit prostat
Sihat 6 days ago
Pendidik diabetes bantu disiplinkan pesakit
Lain-lain (Hujung Minggu) 1 week ago
Pan Borneo majukan Telok Melano
Popular
Sihat
Terapi wap air pesakit prostat
Pendidik diabetes bantu disiplinkan pesakit
Kolesterol punca sakit batu hempedu
Cara baru rawat osteoartritis
Piramid makanan untuk pesakit Long COVID
TUBUH pesakit yang mengalami komplikasi jangka panjang disebabkan COVID-19 atau dikenali sebagai Long COVID, berada dalam keadaan hiperkatabolik, iaitu memerlukan nutrisi lebih tinggi berbanding ketika sihat.
Kecelaruan jantina, tak perlu tukar identiti
MENGETAHUI diri mempunyai kromosom lelaki, iaitu 46XY selepas berjumpa doktor untuk mengetahui masalah ketiadaan haid, sudah tentu memberi memberi impak yang sangat besar kepada remaja perempuan atau wanita yang didiagnos sebagai Sindrom Swyer.
Gejala pneumonia bertambah buruk
RAMAI ibu bapa menyangka gejala radang paru-paru atau pneumonia ini adalah penyakit biasa seperti selesema dan boleh dirawat dengan ubat batuk serta paracetamol dibeli di farmasi hingga keadaan bertambah buruk, baru mendapatkan rawatan doktor.
Santai
Jual aneka makanan di pasar terapung
Berdayung dalam bot getah
Gazebo terapung unik rona kebiruan
Pantulan cahaya Blue Pool memukau
Bukit Kepong sarat cerita sejarah
BUKIT Kepong bukan sahaja terkenal dengan tinggalan sejarah lampau, malah kaya dengan hasil air tawar, flora dan fauna yang mampu menggamit kedatangan pencinta alam.
Bersantai di air terjun empat tingkat
AIR Terjun Dara Senawang, namanya sahaja membuatkan ramai teruja ingin bersantai di sini menerokai suasana bening dan kehijauan alam sekitarnya.
Kayuh kayak 'belah' lautan
DUA belas belas jam meredah ombak dan menongkah arus di bawah terik matahari, kadangkala merempuh badai dengan mengayuh kayak untuk memancing ikan, kini menjadi kegilaan yang semakin popular.
Kembara
'Melepak' di 15 kolam air panas
Keunikan adat Perpatih gamit tumpuan pelancong
Lepas 'gian' serkap ikan, main selut
Perlis kaya pelbagai legenda sejarah
Perlis 'bumi' prasejarah
MESKIPUN terletak di negeri paling kecil dengan keluasan 819 kilometer persegi dan populasi penduduk seramai 254,400 orang, Perlis tetap menyerlah menerusi pelbagai aspek termasuk dari segi khazanah warisan prasejarah.
Perkampungan antarabangsa Bukit Besi
BANCUHAN telur dan pasir bagi menghasilkan struktur siling dijadikan tempat penyimpanan harta bagi pendulang bijih timah di Bukit Besi, Dungun, Terengganu ini, antara terowong artifak masih kukuh walaupun sudah berusia 91 tahun.
Pelombong China popularkan limau Tambun
LEBIH 80 tahun lalu Tambun di Ipoh, Perak antara kawasan untuk aktiviti perlombongan bijih dengan kedatangan pelombong China.
Selera
Cita rasa piza konsep hipster
Pembersih khusus permudah pemakai kelengkapan gigi
Domino's lancarkan Sos 'Top Secret' Pedas Memikat
Bufet Ramadan Muhibah Malaysia di Hotel Pavilion Kuala Lumpur
'Jatuh cinta' dengan hidangan pai
KUALA LUMPUR: Siapa sangka, 17 tahun lalu dengan hanya bermula dari dapur dan melakukan penghantaran sendiri, kini MrPieman melangkah secara komersial sepenuhnya dengan pelanggan terdiri dari hotel antarabangsa, syarikat penerbangan terkemuka serta kedai makanan dan minuman.
'Bazar Malam' di Hotel W Kuala Lumpur
Menikmati hidangan berbuka puasa bersama insan tersayang pastinya meninggalkan kenangan manis.
Rahsia sos enak
KUALA LUMPUR: Sos yang enak menjadikan kelainan rasa bagi setiap piza dan ia menjadi rahsia Domino’s Pizza bagi setiap hidangan untuk pelanggan.
Lain-lain (Hujung Minggu)
Harga keladi RM38,000 sepokok
Pan Borneo majukan Telok Melano
Projek lebuh raya pertama di Sarawak
Harga tak masuk akal
Lembu 'sado' seberat 1,000 kilogram jadi buruan
SAIZ dan berat lembu mencecah sehingga satu tan atau 1,000 kilogram (kg) sudah cukup untuk menjadikan haiwan ternakan ini menarik perhatian ramai, selain pastinya memberikan laba berlipat kali ganda kepada pemiliknya.
Keunikan kraf bunga tekap
ENGGAN melihat bunga ditanam di halaman rumah layu begitu sahaja memberi ilham bagi penghasilan kraf bunga tekap yang begitu unik sehingga mendapat perhatian pelancong asing dan kerabat diraja.
Rumah comel simbol cinta
RUMAH kecil, comel atau ‘tiny house’ kini menjadi satu trend baharu yang semakin meningkat dalam kalangan golongan muda dan profesional di negara ini.