Selasa, 13 Februari 2018 | 10:57pm

Jenazah Nur Afini selamat dikebumi

TAMPIN: Jenazah Nur Afini Roslan, 14, yang maut akibat terkena bilah pisau mesin pemotong rumput di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tuanku Abdul Rahman, di sini, pagi tadi, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung FELDA Sungai Kelamah, Gemas, jam 10 malam tadi.

Jenazah sebelum itu dibawa dari Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ), Seremban pada jam 5.45 petang, selepas proses bedah siasat berakhir.

Jenazah kemudiannya dibawa pulang ke rumahnya di kampung itu untuk disembahyangkan sebelum dibawa ke kubur jam 9.20 malam.


Roslan Samad, 55, menyiram air ke pusara anaknya Nur Afini Roslan, 14, yang meninggal dunia akibat terkena bilah pisau mesin rumput di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman. - Foto Adzlan Sidek

Pengebumian Nur Afini yang dilakukan dalam keadaan hujan renyai itu, dihadiri kira-kira 100 ahli keluarga, saudara-mara, guru dan rakan sekolahnya.

Suasana pilu menyelubungi pekarangan kawasan perkuburan itu apabila ramai ahli keluarga dilihat menangisi pemergian remaja itu.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.30 pagi itu, arwah Nur Afini, meninggal dunia di tempat kejadian di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tuanku Abdul Rahman selepas bilah mesinyang melayang itu terkena kepalanya.


Ahli keluarga sayu dan pilu di pusara Nur Afini Roslan, 14, yang meninggal dunia akibat terkena bilah pisau sebuah traktor mesin rumput di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman, selamat dikebumikan di Tanah perkuburan Pusara Damai, Felda Sungai Kelamah. - Foto Adzlan Sidek

Arwah dikatakan sedang menjalani latihan perbarisan sempena hari sukan sekolah di padang sekolah itu ketika kejadian.

Insiden itu turut mencederakan dua rakannya, Abdullah Hazlan, 14 dan Mohd Farhan Reza Badrol Hesam, 13.

Berikutan kejadian itu, hari sukan sekolah yang dijadualkan esok, dibatalkan.

7214 dibaca
Ibu, Zalina Mohd Yusof, menyiram air ke pusara anaknya Nur Afini Roslan, 14, yang meninggal dunia akibat terkena bilah pisau sebuah traktor mesin rumput di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman dan selamat dikebumikan di Tanah perkuburan Pusara Damai, Felda Sungai Kelamah. -Foto Adzlan Sidek
Berita Harian X
Teruskan ke laman Berita Harian »