Sabtu, 26 Januari 2019 | 7:11pm
Penemuan mayat di tepi sungai belakang kawasan perumahan Desa Coalfields di Sungai Buloh. - Ihsan pembaca

2 mayat yang dikerat, tidak cukup sifat ditemui di tepi sungai

SUNGAI BULOH: Dua mayat tidak cukup sifat dengan kesan dikerat ditemui di tepi sungai belakang kawasan perumahan Desa Coalfields di sini petang tadi, dipercayai mangsa pembunuhan.

Mayat seorang lelaki dan seorang wanita itu ditemui orang awam kira-kira jam 4 petang tadi sebelum melaporkan penemuan itu pada pihak polis.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar, ketika dihubungi BH berkata mayat tanpa identiti itu dipercayai dibunuh di tempat lain sebelum dibuang di situ.

“Mayat dalam keadaan tidak cukup sifat kerana terdapat beberapa anggota tubuh badan seperti kepala, tangan dan sebahagian kaki sudah tiada.

“Berdasarkan pemeriksaan awal, kita percaya mangsa dibunuh kira-kira dua minggu lalu, ini mungkin antara sebab ada sebahagian anggota badan sudah hilang kerana reput.

“Bagaimanapun, kita turut menemui kesan potong pada bahagian tangan dan kaki selain turut menemui tiga bungkusan plastik hitam berisi tangan dan kaki dipercayai milik mangsa di kawasan berhampiran,” katanya ketika dihubungi BH, tadi.

Tambah beliau, siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan mayat dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat.

Berita Harian X