Sabtu, 10 Ogos 2019 | 1:10pm

Sultan Perak cemar duli berangkat pulang ke Ipoh naiki ETS

KUALA LUMPUR: Sultan Perak Sultan Nazrin Shah dan Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim hari ini berkenan mencemar duli berangkat pulang ke Ipoh, Perak menaiki Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS).

Turut berangkat kedua-dua anakanda pasangan diraja itu, Raja Kecil Besar Raja Azlan Muzzaffar Shah dan Puteri Sultan Perak Raja Nazira Safya.

Baginda sekeluarga tiba di Stesen Kuala Lumpur Sentral kira-kira jam 8.45 pagi dilihat menaiki pengangkutan awam itu pada jam 9 pagi dan dijangka tiba di Ipoh dua jam kemudian.

Sebelum ini keluarga diraja berkenaan beberapa kali menggunakan perkhidmatan itu untuk berangkat pulang ke Ipoh selain pernah menaiki perkhidmatan Transit Ali­ran Massa (MRT) sewaktu berada di ibu negara.


Orang ramai tidak lepaskan peluang rakam gambar ketibaan Sultan Nazrin Shah bersama keluarga di Stesen Keretapi Ipoh dengan menaiki ETS dari KL Sentral. - Foto BERNAMA

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dilaporkan menyediakan tambahan dua unit ETS bagi laluan antara Stesen Kuala Lumpur Sentral dan Stesen Butterworth sempena Hari Raya Aidiladha, bermula 16 Julai lalu.

Menurut laporan itu, penambahan itu membabitkan tren ETS 9120 dari Stesen Kuala Lumpur Sentral ke Butterworth dan tren ETS 9107 bagi destinasi sebaliknya. – BERNAMA

Sultan Perak Sultan Nazrin Shah dan Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim hari ini berkenan mencemar duli berangkat pulang ke Ipoh, Perak menaiki Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) di KL Sentral. - Foto BERNAMA
Berita Harian X