Isnin, 14 Ogos 2017 | 5:27pm
Shahar Abdullah

'Mudah sungguh kerja pembangkang'

KUANTAN: Kedegilan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) menganjurkan forum 'Nothing to hide 2.0' di Shah Alam memakan diri apabila Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad gagal menjawab soalan, terutamanya membabitkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketua Pemuda UMNO Pahang, Shahar Abdullah, berkata forum yang pada mulanya dianjurkan bagi menghentam Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akhirnya mengaibkan parti itu apabila berlaku kekecohan, termasuk insiden membaling kerusi selepas jawapan diberikan Dr Mahathir dilihat tidak meyakinkan.

"Pelbagai spekulasi timbul dan ada juga menganggap perkara ini menunjukkan bagaimana wujud rasa kecewa dan tidak puas hati dalam kalangan ahli ARMADA (pemuda PPBM) yang diketuai Syed Saddiq Syed Abdul Rahman terhadap jawapan yang dianggap terlalu dangkal oleh pengerusi mereka sendiri.

"Lebih melucukan, apabila UMNO dituduh menjadi penyebab kerana penganjurnya adalah PPBM, yang menapis orang masuk ke dewan adalah PPBM, moderatornya orang mereka, pihak keselamatan juga orang PPBM, hadirin hadir penyokong PPBM dan yang menjawab soalan juga Pengerusi PPBM, akhirnya mengapa mahu menyalahkan UMNO akibat kekecohan sendiri?

"Mudah sungguh kerja mereka, jika forum itu menjadi (berjaya) mereka mendapat nama, bila dikutuk UMNO dapat (nama) busuk, begitulah cara pembangkang sejak zaman dulu dan kini diteruskan pula oleh ARMADA PPBM," katanya dalam satu kenyataan media di sini, hari ini.

Beliau berkata, ia membuktikan semakin banyak kepincangan pembangkang terserlah akibat perbuatan sendiri dan berbeza dengan UMNO yang tetap fokus berusaha berkhidmat untuk rakyat dengan menjaga kebajikan.

"Pemuda UMNO Pahang berharap rakyat membuka mata dan sedar, pembangkang kini terutamanya PPBM tiada sumbangan lain kepada negara selain memburukkan kerajaan dan Perdana Menteri.

"Lebih menyedihkan, perpecahan yang disebabkan PPBM adalah terhadap orang Melayu, bangsa yang kita sepatutnya pertahankan dan satukan," katanya.

Shahar berkata, bangsa lain mungkin sedang bertepuk tangan melihat percakaran sesama Melayu dan mereka hanya menunggu peluang serta ruang menjalankan misi visi mereka menggunakan 'boneka' sudah diatur.

3614 dibaca
Berita Harian X