Khamis, 30 November 2017 | 9:42am
KEADAAN di KTM Teluk Pulai lengang selepas notis penutupan sementara dikeluarkan bagimemberi laluan kepada kerja-kerja membaik pulih akibat kejadian pokok tumbang yang berlaku awal pagi tadi. - Foto Muhammad Sulaiman
KEADAAN pokok tumbang yang jatuh di atas landasan pada awal pagi tadi mengakibatkan ganguan perkhidmatan tren KTM bagi laluan dari Pelabuhan Klang ke Kl Sentral dan juga dari Kl Sentral ke Pelabuhan Klang. - Foto Ihsan pembaca

Pokok tumbang, tren komuter tergendala

KUALA LUMPUR: Perkhidmatan komuter di laluan Pelabuhan Klang ke KL Sentral tergendala pagi ini, berikutan kejadian pokok tumbang antara Klang-Jalan Kastam, dekat Pelabuhan Klang, pagi tadi.

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menerusi Twitter, @ktm_berhad pada jam 6 pagi tadi, memaklumkan kejadian itu menyebabkan kabel elektrik di laluan itu terputus dan tren tidak dapat melepasi stesen Jalan Kastam.

Berikutan masalah itu, katanya, tren komuter hanya akan beroperasi dari Padang Jawa-KL Sentral- Padang Jawa saja pada kekerapan 45 minit dengan tren pertama bertolak dari Padang Jawa pada jam 7.15 pagi.

"Perkhidmatan tren untuk laluan Pelabuhan Klang - KL Sentral - Pelabuhan Klang tidak dapat beroperasi kerana tren dari depot Pelabuhan Klang tidak dapat melepasi stesen Jalan Kastam berikutan insiden kabel elektrik putus kerana pokok tumbang.

"Buat masa ini tiada perkhidmatan tren komuter dari Pelabuhan Klang - Bukit Badak - Pelabuhan Klang.

"Penumpang dinasihatkan untuk mendapatkan pengangkutan alternatif," katanya sambil menyatakan permohonan maaf di atas kesulitan itu.

996 dibaca
Berita Harian X
Teruskan ke laman Berita Harian »