Isnin, 26 Februari 2018 | 9:18pm
ORANG ramai beratur membuat pendaftaran untuk mendapatkan 'pasport' cabutan bertuah pada Ekspo Terengganu 2018 di pekarangan Kompleks Sukan Negeri, Gong Badak. - Foto Ghazali Kori
PENGUNJUNG tidak melepaskan peluang melawat gerai pameran haiwan yang dipamerkan pada Ekspo Terengganu 2018. - Foto Ghazali Kori
PENGUNJUNG pada Ekspo Terengganu 2018 di pekarangan Kompleks Sukan Negeri, Gong Badak. - Foto Ghazali Kori
EKSPO Terengganu 2018 bertema 'Terengganu Molek Doh' berlangsung dari 25 Februari hingga 3 Mac ini. - Foto Ghazali Kori
ANTARA pengunjung yang hadir pada Ekspo Terengganu 2018 di pekarangan Kompleks Sukan Negeri, Gong Badak. - Foto Ghazali Kori
PETUGAS, Wan Zairol Azmi Wan Harun, 45, membawa kotak 'passport' cabutan bertuah pada Ekspo Terengganu 2018. - Foto Ghazali Kori

Ekspo Terengganu jadi tumpuan

KUALA NERUS: Dalam masa dua hari, lebih 50,000 pengunjung sudah menyertai pertandingan cabutan bertuah pengunjung Ekspo Terengganu 2018, di sini.

Ekspo yang diadakan di pekarangan Kompleks Sukan Negeri, di sini, bermula semalam hingga 3 Mac ini, mendapat sambutan luar dugaan apabila pengunjung tanpa menghiraukan cuaca panas membanjiri tapak ekspo bagi mendapatkan hadiah lumayan yang ditawarkan.

Pengunjung, Halimah Yusof, 46, dari Kampung Wakaf Tapai, Marang berkata, hadiah lumayan yang disediakan untuk cabutan bertuah adalah hadiah kerajaan negeri kepada rakyat Terengganu.

"Saya sangat teruja untuk datang ke ekspo ini dan sejak awal pagi tiba bersama keluarga," katanya ketika ditemui di tapak ekspo, hari ini.

Pelbagai hadiah lumayan, termasuk tanah, rumah dan kereta bernilai lebih RM1.5 juta bakal dimiliki pengunjung Ekspo Terengganu bermula 25 Februari hingga 3 Mac ini.

Program dan aktiviti menarik disusun sepanjang ekspo berlangsung, bertujuan memberi pendedahan kepada rakyat mengenai kejayaan pembangunan yang dilakar Terengganu.

Ekspo itu juga menyediakan lebih 200 lot jualan produk industri kecil dan sederhana (IKS), 64 peniaga car boot sale, 55 peniaga kenderaan saji dan 20 peniaga T-Kitchen.

Pengunjung juga berpeluang beramah mesra dengan selebriti dan atlet negara, menonton persembahan kebudayaan dan mereka yang mencari pekerjaan, boleh mengikuti temu duga terbuka.

Seramai 400,000 dijangka mengunjungi ekspo yang berlangsung selama tujuh hari itu.

1398 dibaca
Berita Harian X