X
Ahad, 6 Ogos 2017 | 3:31pm

Tambang rendah sempena jubli emas ASEAN

KUALA LUMPUR: AirAsia meraikan ulang tahun ASEAN ke-50 dengan menawarkan tambang rendah untuk ke semua destinasi di seluruh rangkaian serantaunya.

Promosi itu ialah sempena Hari ASEAN esok, yang memperingati penubuhan Persatuan Negara-negara Asia Tenggara (ASEAN) pada 8 Ogos 1967.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes, berkata selama 50 tahun, ASEAN memberi inspirasi kepada seluruh penduduknya dengan mesej perpaduan.

"Sebagai warga ASEAN, kami mahu menghargainya dan berharap tambang rendah ini turut memberi dorongan kepada penduduk ASEAN untuk meneroka lagi rantau ini," katanya dalam kenyataan hari ini.

Teroka bahagian ASEAN atau destinasi berhampiran seperti dari Kuala Lumpur ke Langkawi, Johor Bahru, Pulau Pinang, Medan, Kalibo, Sihanoukville, Phnom Penh dan banyak lagi daripada RM50.

Tempahan boleh dibuat melalui laman web di airasia.com atau aplikasi mudah alih AirAsia mulai 7 hingga 13 Ogos 2017 untuk penerbangan antara 7 Ogos 2017 dan 8 Februari 2018 ke mana-mana destinasi di Malaysia, Thailand, Indonesia, Filipina, Singapura, Brunei, Kemboja, Myanmar, Laos dan Vietnam.

AirAsia berkata, ia berbangga menjadi syarikat penerbangan ASEAN - satu-satunya syarikat penerbangan yang menyediakan penerbangan terus ke semua negara ASEAN dan beroperasi di Malaysia, Thailand, Indonesia dan Filipina.

AirAsia turut menawarkan Pas AirAsia ASEAN yang membolehkan penumpang menikmati penerbangan dalam rantau itu pada kadar tetap dengan tempoh sah penerbangan hingga 60 hari. - BERNAMA

Kabinet Malaysia 2020

Berita Harian X