X
Jumaat, 11 Ogos 2017 | 11:53am
Nita dan Mohd Fareez
Nita dan Mohd Fareez

Nita Malaysian Idol bertunang lusa

KUALA LUMPUR: Bekas peserta musim kedua program realiti, Malaysian Idol, Nita Hamzah, 37, dan Mohd Fareez Shamsul Bahari, 29, bakal ditunangkan di kediaman keluarga Nita di Selayang, di sini, Ahad ini.

Majlis yang akan diadakan pada sebelah siang itu dijangka dihadiri 100 tetamu membabitkan sanak-saudara dan keluarga terdekat.

"Saya terkejut dan tak sangka akan bertunang. Kami memang hendak buat ikut adat. Pada mulanya hanya majlis merisik yang dirancang. Tapi akhirnya diputuskan dua acara iaitu majlis merisik disusuli bertunang.

"Pada mulanya, saya, Fareez dan ibunya pergi membeli cincin merisik bersama. Tapi apabila dipersetujui untuk mengadakan majlis bertunang, Fareez dan ibunya pergi membeli cincin tunang pula. Semoga majlis itu akan dipermudahkan dan lancar," katanya kepada BH Online.

Mengenai tarikh perkahwinan, Nita yang bakal meraikan ulang tahun keempat perkenalannya dengan Fareez, November depan, memberitahu: "Ikutkan memang kami nak mempercepatkan majlis kahwin. Kalau boleh memang nak disatukan tahun ini.

"Kalau tak dapat, berkemungkinan awal tahun depan. Kita hanya mampu merancang. Fareez pun nak segerakan perkahwinan kami," katanya.

Mengenai kerjaya seni, penyanyi yang mula menceburi bidang seni sejak 2005 itu merancang mempromosikan single duet bersama pelakon Nadzmi Adhwa berjudul Hadirlah Cinta ciptaan Sharon Paul dan lirik dihasilkan, Iman Imran.

"Saya sedang mengintai syarikat muzik yang berminat mahu menyokong usaha mempromosikan lagu berkenaan.

"Insya-Allah selepas berakhir majlis merisik dan tunang nanti, saya boleh fikirkan soal karier seni," katanya.

Berita Harian X