Khamis, 7 Disember 2017 | 11:42pm
PELAKON, Neelofa
ADA kalangan netizen yang hargai sikap matang Neelofa dan menganggap pelakon Suri Hati Mr Pilot itu sudah pun 'move on'.

Lofa tak mahu lagi dikaitkan dengan Fattah

KUALA LUMPUR: Pengacara yang juga pelakon sensasi, Neelofa percaya beliau dan Fattah Amin, yang baru berkahwin dengan Nur Fazura, sudah mempunyai kehidupan sendiri.

Justeru, katanya, tidak perlu dirinya dikaitkan lagi dengan pelakon terbabit.

Katanya, beliau sendiri tidak tahu bahagian mana lagi yang perlu disentuh jika ada yang terus-terusan mengaitkannya dengan Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH 3.0 itu.

Bintang drama rantaian, Red Velvet itu bagaimanapun sedar masih ada yang bercerita, selain mengecam dirinya apabila dikaitkan dengan pasangan berkenaan.

"Saya sendiri tak tahu nak sentuh apa dan bahagian mana lagi. Tapi biasalah, ada sekumpulan tertentu yang suka memanaskan hal ini hingga ia terus diperkatakan.

"Saya fikir, jelas masing-masing ada kehidupan sendiri. Yang menjadi perdebatan adalah dalam kalangan orang luar dan bukannya kami. Saya sendiri memilih untuk berdiam diri dan tak hiraukan semua ini," kata duta telefon bimbit Oppo F5 6GB (Edisi Merah) itu.

DUTA Oppo Malaysia, Neelofa pada Pelancaran Oppo F5 6GB (Edisi Merah). - Foto Saddam Yusoff

Di sebalik semua itu, ada juga yang memuji sikap profesional Neelofa apabila memberikan ucapan tahniah kepada pasangan terbabit menerusi program Meletop, ketika membuat rangkuman cerita panas sepanjang minggu.

Malah, ada kalangan netizen yang menghargai sikap matangnya, selain menganggap pelakon Suri Hati Mr Pilot itu sudah pun 'move on'.

Sisi lain, ketika bertemu dengannya pada majlis memperkenalkan model baharu telefon pintar berkenaan, di Bangsar, baru-baru ini, Neelofa juga tidak terlepas daripada diaju soalan peribadi, apakah benar dirinya kini sudah bertemu pengganti.

Ini berikutan tersebarnya gambar beliau bersama seorang anak VIP, baru-baru ini, hingga mencetuskan spekulasi dirinya kini diulit bahagia bersama pemuda itu.

Namun, usahawan perniagaan Naelofar Hijab itu tegas dengan pendiriannya untuk tidak berkongsi kisah sebegitu.

"Sejak awal lagi, sudah banyak hal peribadi menerjah dalam kanvas seni diri ini. Saya sendiri sudah jelaskan daripada banyak segi. Dulu, tunjuk sikit hal peribadi pun tak boleh. Apatah lagi memberi bayangan terus berkenaan hal itu. Jadi, saya ambil pendekatan untuk tidak langsung berkongsi mengenainya.

NEELOFA berharap dirinya tidak lagi dikaitkan dengan Fattah Amin.

"Selepas apa yang saya lalui, pengalaman mematangkan diri. Ikutkan, dengan kawan pun, hanya mereka yang tertentu sahaja saya bercerita sisi peribadi. Namun, apabila tiba masanya saya akan berkongsi.

"Maaf, memang saya tak boleh kongsi fasal bersama orang lain atau sebaliknya, walaupun sedikit. Tapi, andai saya ingin umumkan hal peribadi, pasti ia akan dilakukan secara sewajarnya. Saya akan jemput teman media ketika itu," katanya.

Di sebalik semua itu, 2017 yang bakal melabuhkan tirai tidak lama lagi nyata meninggalkan detik indah dan manis buatnya. Di sebalik beberapa kontroversi yang melanda dirinya, wanita bernama Noor Neelofa Mohd Noor ini terus utuh meluaskan empayar.

Beliau bagai bangkit semula dengan menjadikan 2017 sebagai ruang untuk terus bekerja keras dan mengukuhkan jenamanya. Tidak kiralah dalam dunia seni atau perniagaan, Neelofa seperti tidak betah untuk duduk diam. Ada saja yang dilakukan wanita ini, hingga jadualnya sentiasa penuh dengan pelbagai aktiviti dan perancangan.

"Ikutkan, awal tahun ini saya tidaklah sibuk sangat. Saya gunakan ruang itu bagi melakukan penstrukturan terhadap perniagaan dan kempen akan datang, termasuk untuk bulan puasa. Pada masa sama, kakak saya (Noor Nabila) juga berkahwin dengan Sharnaaz Ahmad. Selain itu, saya ada komitmen dengan Maharaja Lawak.

"Hanya selepas Aidilfitri, saya kembali sibuk. Saya juga terikat dengan komitmen di luar negara. Saya terbang ke sana-sini, termasuk ke Manila, Boston, Milan, Paris hinggalah baru-baru ini ke Shanghai, China, kerana memenuhi undangan pertunjukan fesyen Victoria's Secret. Gangguan ritma harian dan penat itu bagai sudah menjadi teman karib.

"Pada masa sama, saya melunaskan komitmen penggambaran drama, Red Velvet. Bulan ini, kira ada juga ruang untuk saya bernafas, bercuti dan memenuhi komitmen kerja membabitkan produk diwakili. Apa pun, saya bersyukur dengan semua nikmat dan peluang ini," katanya.

INFO

  • Sudah tujuh tahun membabitkan diri dalam bidang seni.
  • Terus menjadi pilihan jenama antarabangsa termasuk Swarovski, Lancome dan Oppo.
  • Lima tahun mengendalikan program Meletop, bersama-sama Nabil Ahmad.
  • Popular dengan drama Suri Hati Mr Pilot dan Red Velvet.
Berita Harian X