Selasa, 13 Februari 2018 | 7:21pm
AKSI Altimet sewaktu mempersembahkan lagu Amboi pada Anugerah Juara Lagu ke-32 di Axiata Arena, Bukit Jalil. - Foto: Asyraf Hamzah
AKSI Altimet sewaktu mempersembahkan lagu Amboi pada Anugerah Juara Lagu ke-32 di Axiata Arena, Bukit Jalil. - Foto: Asyraf Hamzah

Nasib baik petugas halang - Altimet

KUALA LUMPUR: Penyanyi rap, Altimet, memuji kecekapan petugas Anugerah Juara Lagu ke 32 (AJL32), kelmarin, yang dapat menghalang artis kontroversi, Iqram Dinzly, daripada naik ke pentas ketika gilirannya mengadakan persembahan.

Katanya, beliau baru dimaklumkan mengenai insiden terbabit dan secara sinis mengatakan, tindakan pantas pihak berkenaan mampu mengelakkan pelakon itu mendapat kecederaan.

"Baru dapat tahu masa #AJL32 hari tu, Che Iqram (Iqram Dinzly) nak naik pentas masa aku buat persembahan. Syabas kepada petugas Media Prima Berhad sebab lindungi dia daripada 'kecederaan'.

"Ini hip hop, 'bro'. Kalau tak diundang naik pentas (tetapi) kau naik juga, siku, kaki, buku lima semua kau boleh jamah 'der'. Adat kami lain sikit," katanya menerusi Twitter.

Perkongsian penerima trofi Persembahan Terbaik menerusi lagu Amboi itu meraih lebih 600 'like' selain 1,100 'retweet'.

Terdahulu, kelibat Iqram turut dilihat menaiki pentas utama ketika pemenang Juara Lagu, Hael Husaini, membawakan kembali lagu Jampi sebelum majlis anugerah itu berakhir.

Pada perkongsian sama, Altimet turut mendedahkan beliau meninggalkan pentas utama ketika itu kerana enggan mengeruhkan keadaan selepas Iqram naik ke pentas meraikan kemenangan Hael.

Pada pertandingan terbabit, Jampi yang dicipta oleh Hael dan Ezra Kong diumumkan sebagai juara, manakala karya ciptaan Faizal Tahir dan Mike Chan, Sejati, yang dipersembahkan oleh Azmi Saat memenangi tempat kedua. Lagu ciptaan Ibnu dan Gouffran yang dinyanyikan oleh Haqiem Rusli, Tergantung Sepi, pula di tempat ketiga.

Syamel dan Ernie Zakri membawa pulang trofi Vokal Terbaik yang diraih menerusi persembahan mantap mereka ketika menyampaikan lagu Aku Cinta.

Berita Harian X