Jumaat, 17 Oktober 2014 | 5:14pm

Firefly, Circle K kerjasama tawar hidangan panas dalam pesawat

KUALA LUMPUR: FlyFireFly Sdn Bhd menjalin usaha sama dengan Circle K (Malaysia) Sdn Bhd bagi menawarkan Firefly Express Meal yang boleh dibawa masuk penumpang dalam pesawat ATR 72-500 dan ATR 72-600.

Mengikut kenyataan FireFly, penumpang mempunyai pilihan membeli makanan panas yang disediakan Circle K menerusi proses tempahan dalam talian untuk semua penerbangan yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Subang Skypark.

Ketua Pegawai Eksekutif Firefly Ignatius Ong, berkata menerusi perkhidmatan baharu itu, penumpang akan dapat menikmati kualiti perjalanan pada tambang yang dijamin murah serta penjimatan ke atas set perkhidmatan sokongan.

"Menu yang disediakan khusus ini mencerminkan kedudukan kami sebagai syarikat penerbangan yang berfokuskan komuniti, menimbang maklumat balas pelanggan ke atas pilihan dan pelbagai opsyen lain.

"Kami berharap kemudahan ini akan mewujudkan pengalaman penerbangan yang menarik untuk semua pelanggan kami, tempatan dan luar negara," katanya.

Dari 20 Oktober hingga 20 November, Firefly Express Meal akan dijual pada harga pengenalan RM9.50 bagi satu hidangan, diskaun RM3 daripada harga biasa RM12.50. - BERNAMA

Kemelut Kerajaan

Berita Harian X