Rabu, 22 Oktober 2014 | 12:44pm
PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak disambut orang ramai ketika hadir ke Rumah Terbuka Deepavali MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur, hari ini. - Foto Yazit Razali
TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin diiringi Timbalan Menteri Pendidikan II, P Kamalanathan (tiga dari kiri) ketika hadir di Rumah Terbuka Deepavali MIC di Kuala Lumpur, hari ini. - Foto Yazit Razali

Najib, Muhyiddin hadiri rumah terbuka Deepavali MIC, MAICCI

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak bersama isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin memotong kek ketika menghadiri Rumah Terbuka Deepavali MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), hari ini. - Foto Yazit Razali

KUALA LUMPUR : Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pagi ini menghadiri Rumah Terbuka Deepavali anjuran MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini.

Kedua-dua pemimpin negara itu tiba kira-kira jam 10.15 pagi dan disambut Presiden MIC, Datuk Seri G Palanivel dan Timbalannya, Datuk Seri Dr S Subramaniam serta kepemimpinan tertinggi MIC.

Najib yang memakai kurta berwarna krim dan Muhyiddin, berbaju batik merah, meluangkan masa hampir sejam di majlis berkenaan.

Turut hadir, isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan Setiausaha Agung BN, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dan bekas Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu.

Selesai kunjungan itu, Najib dan Muhyiddin kemudiannya menghadiri satu lagi rumah terbuka Deepavali di High Convention Centre, Jalan Sentul, di sini anjuran Gabungan Dewan Perniagaan dan Perindustrian India Malaysia (MAICCI).

Kehadiran kedua-duanya disambut Presiden MAICCI, Tan Sri K Eswaran.

Turut hadir di majlis itu, Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan serta pimpinan MAICCI.

Eswaran yang ditemui media selepas itu, menzahirkan rasa terima kasih atas kunjungan dua pemimpin utama negara dan menyifatkan sambutan Deepavali yang disambut hari ini sebagai festival untuk semua kaum.

Beliau turut mengajak rakyat di negara ini untuk berkongsi keharmonian seperti festival dan perayaan secara bersama serta menolak sebarang anasir yang boleh mengganggu gugat perpaduan.

Berita Harian X