;
Ahad, 19 Jun 2016 | 5:23pm

AirAsia selenggara sistem dalam talian pada Selasa, Rabu

KUALA LUMPUR: Sistem dalam talian syarikat penerbangan tambang rendah, AirAsia, akan menjalani penyelenggaraan berjadual bagi tempoh 27 jam mulai 12.01 tengah malam pada Selasa 21 Jun 2016 hingga 3 pagi pada Rabu 22 Jun, 2016.

Menurut kenyataan AirAsia hari ini, sepanjang tempoh berkenaan, pelanggan tidak dapat mendaftar masuk secara dalam talian atau mengakses fungsi "Urus Tempahan Saya" di laman web airasia.com atau melalui aplikasi mudah alih AirAsia manakala kios di lapangan terbang akan tergendala.

Menurut AirAsia, tempahan penerbangan juga tidak dapat dilaksanakan selama tujuh jam mulai 10 malam pada Selasa hingga 3 pagi pada Rabu.

Bagaimanapun, semua penerbangan AirAsia dan AirAsia X akan beroperasi seperti yang dijadualkan sepanjang tempoh penyelenggaraan sistem dalam talian itu.

"Pelanggan yang akan menggunakan penerbangan AirAsia semasa tempoh penyelenggaraan itu dinasihatkan melakukan daftar masuk dalam talian, membuat pembelian tambahan dan mencetak pas masuk mereka lebih awal," kata syarikat itu.

Menurut AirAsia, pelanggan yang berhasrat melakukan daftar masuk dan daftar masuk bagasi di kaunter lapangan terbang digalakkan untuk tiba lebih awal sekurang-kurangnya empat jam sebelum pelepasan yang dijadualkan disebabkan jangkaan pelanggan terpaksa beratur panjang.

Bayaran daftar masuk kaunter akan dikecualikan bagi tempoh berkenaan.

- BERNAMA

84 dibaca
Berita Harian X