Jumaat, 5 Ogos 2016 | 11:43am

Tanya Kamal, Fathia isu orang ketiga - Emma Maembong

EMMA berharap tiada pihak terasa dengan isu kemelut hubungannya bersama Kamal Adli. Gambar kecil Fathia Latiff. - Foto Aziah Azmee

KUALA LUMPUR: Pelakon, Emma Maembong berharap tiada pihak terasa dengan isu kemelut hubungannya bersama Kamal Adli memandangkan dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan yang mengatakan pergolakan berpunca daripada orang ketiga.

Katanya, perkara membabitkan 'pihak ketiga' awalnya dibangkitkan oleh kekasihnya sendiri dan kemudian ditegaskan semula oleh pelakon, Fathia Latiff menerusi sebuah portal hiburan.

Sekali gus, Emma atau nama sebenarnya, Fatimah Rohani Ismail, 24, tertanya-tanya kaitan dirinya dengan dakwaan yang dilakukan mereka selain kewajaran kredibiliti dan profesionalismenya selaku pelakon pula dipersoalkan.

"Selaklah mana-mana akhbar, majalah atau portal. Selama ini saya tidak pernah membuat sebarang kenyataan mengenai adanya pihak ketiga. Saya sendiri tidak tahu bagaimana boleh tercetusnya kontroversi sebegini.

"Lebih mengejutkan apabila kredibiliti dan profesionalisme sebagai pelakon juga dibangkitkan. Rasanya lebih wajar sekiranya persoalan ini diajukan sendiri kepada tuan punya badan iaitu Fathia dan Kamal.

"Mengenai hubungan saya dan Kamal Adli, biarlah saya memilih untuk tidak merumitkan lagi keadaan. Apa pun saya pernah cakap sebelum ini, sebarang keputusan perlu dibincangkan bersama Kamal," katanya kepada BH Online.

Terdahulu, Emma menerusi kenyataan di sebuah akhbar tempatan, mengakui hubungan cintanya selama dua tahun bersama Kamal berantakan namun memilih untuk tidak meletakkan titik noktah dan menunggu Kamal pulang dari menjalani penggambaran di Madrid.

Kamal pula menerusi kenyataan balas di BH Online baru-baru ini menegaskan dirinya serius dalam hubungan mereka malah berniat mahu menjadikan gadis berdarah campuran itu sebagai isteri.

Pada masa sama, aktor terbabit juga menafikan punca keretakan ikatan cinta yang disulam berkaitan dengan kehadiran orang ketiga.

Kemelut perhubungan kedua-duanya semakin hangat selepas Fathia cuba menjelaskan situasi sebenar, sekali gus menafikan dirinya sebagai penyebab kerenggangan antara Kamal dan Emma.

Berita Harian X