Jumaat, 12 Ogos 2016 | 3:03pm

Lisa lebih ingat lirik lagu KRU berbanding suami

YUSRY dan isterinya, Lisa Surihani. - Foto Adi Safri
YUSRY dan isterinya, Lisa Surihani. - Foto Adi Safri

KUALA LUMPUR: Anggota KRU, Yusry Abdul Halim, mengaku isterinya, Lisa Surihani, lebih mengingati lirik lagu kumpulan berkenaan berbanding dirinya sendiri.

Penyanyi, pelakon dan pengarah filem terbabit berkata demikian ketika menulis mengenai sokongan aktres berkenaan terhadap persediaan KRU dalam menghadapi konsert di Singapura hujung minggu lalu.

Baru-baru ini, video Lisa yang tampil menjadi penari latar ketika adik-beradik KRU mengadakan persembahan di Esplanade menjadi viral dengan ramai peminat memuji sokongan diberikan wanita berkenaan terhadap persembahan Yusry, Edry dan Datuk Norman Abdul Halim.

Mengakui kehadiran Lisa menjadi tumpuan pada konsert itu, Yusry dengan panjang lebar menulis di laman sosialnya baru-baru ini, memuji wanita kesayangannya yang memberikan sokongan tidak berbelah bahagi kepada mereka.

"Sebenarnya, pembabitan dia lebih daripada itu (menjadi penari pengiring). Malah, sepanjang bulan puasa ketika saya sibuk di studio untuk persiapan konsert, dia juga hadir sambil menyanyikan lagu KRU bersama-sama. Pada kebanyakan waktu, dia sebenarnya lebih mengingati lirik lagu KRU berbanding saya sendiri.

"Dia juga akan berkongsi apa yang terlintas di hati mengenai susunan baharu lagu KRU. Apabila lewat malam, dia akan senyap. Rupa-rupanya apabila diintai, dia sudah tidur di atas sofa di studio. Barangkali kepenatan. Begitu juga dengan halnya ketika berlatih menari, dia yang akan memastikan saya mengingati mahupun mengabaikan mana-mana langkah tarian yang dibentuk," tulis Yusry di laman Instagram.

Tambah beliau, Lisa turut peka dalam soal pemakaiannya untuk konsert terbabit.

"Dia sanggup membeli aksesori diperlukan dan mengemas semuanya dengan teratur untuk saya. Bagi setiap kostum yang saya tukar, dia umpama kru hentian sukan Formula Satu yang sentiasa berjaga-jaga dan memastikan semua tersusun rapi," katanya.

Di hujung penulisannya, Yusry menukilkan sesuatu yang indah buat ibu kepada Yahaira Leanne itu.

"Sayang, konsert ini tak akan jadi sebegitu tanpa kehadiran kamu. Terima kasih kerana memahami, menyokong dan sentiasa sabar sepanjang persediaan serta pelaksanaan konsert. Terima kasih juga untuk gerakan tarian kamu yang 'cool' itu," tulisnya.

Berita Harian X