Jumaat, 26 Ogos 2016 | 8:20pm

Janet Khoo selesa tanpa perhatian

Janet Khoo masih aktif dalam dunia lakonan. - Foto Halimaton Saadiah
Janet Khoo masih aktif dalam dunia lakonan. - Foto Halimaton Saadiah

KUALA LUMPUR: Pelakon, Janet Khoo, 43, menafikan tanggapan beliau menghilangkan diri daripada dunia seni, sebaliknya lebih selesa untuk hidup tanpa perhatian ramai.

Janet atau nama penuhnya Janet Khoo Kheng Hoon berkata, beliau berasa seronok apabila kehidupannya tidak menjadi tumpuan.

"Saya masih ada dalam industri dan tetap aktif berlakon. Malah, saya baru saja selesai menjalani penggambaran telefilem berjudul Kau Tetap Meh Wah terbitan produksi Cinta Kasih Production milik Aida Aris.

"Cuma, saya kurang keluar di khalayak dan selesa menjalani kehidupan 'low profile'. Bagus juga, kerana orang hanya mengenali saya menerusi kerja lakonan, bukannya gosip semata-mata," kata pelakon berasal dari Pulau Pinang ini kepada BH Online.

Tampil menerusi lakonan terbaharu dalam drama Lara Aishah yang akan menemui penonton Astro Prima mulai 29 Ogos ini, Janet menyifatkan naskhah daripada Global Station itu mempunyai kelainan.

"Ramai kawan seangkatan saya turut terbabit dalam drama rantaian ini seperti Jasmin Hamid, Datuk Eizlan Yusof dan Anne Abdullah.

"Ia juga sebuah naskhah yang menarik untuk ditonton, dengan jalan ceritanya sukar dijangka," ujarnya mengenai drama yang turut menampilkan Fasha Sandha.

Dalam perkembangan lain, di samping berlakon, Janet sibuk menguruskan perniagaannya. Bagaimanapun, bintang yang mula dikenali menerusi drama Idaman ini enggan mendedahkan perniagaan yang diusahakannya.

Berita Harian X