Rabu, 15 March 2017 | 12:54pm

Redza, Ayda digosip bercinta gara-gara gambar mesra

Redza Rosli
Redza Rosli

KUALA LUMPUR: Pelakon, Redza Rosli tidak menyangka kekerapan berkongsi gambar berdua dengan Ayda Jebat ketika menjalani penggambaran di Australia, bulan lalu, mengundang spekulasi cinta.

Katanya, mereka sekadar memuat naik detik menarik menerusi Instagram sebagai rakaman kenangan sepanjang pembikinan drama, Ku Kirim Cinta, di negara orang.

Akui Redza, 25, hubungan mereka tidak lebih daripada kawan baik, apatah lagi selepas kali pertama digandingkan beberapa tahun lalu, inilah produksi kedua menggabungkan mereka semula.

"Sebenarnya ramai tidak mengetahui saya dan Ayda sudah lama berkawan. Berikutan kesibukan masing-masing, kami jarang berjumpa hinggalah di Australia, baru-baru ini.

"Ketika berada di sana pun, kebanyakan masa bukan kami habiskan berdua saja, sebaliknya ramai lagi kru selain pengarah. Mungkin daripada gambar dikongsi, peminat nampak kemesraan kami.

Ayda Jebat. - Foto Mahzir Mat Isa
Ayda Jebat. - Foto Mahzir Mat Isa

"Apa pun kami tidak lebih daripada berkawan baik. Malah secara realitinya kemesraan juga tidak semestinya menunjukkan kami bercinta. Mungkin serasi sebagai sahabat lebih tepat," katanya ketika ditemui pada siri jelajah Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) 2017.

Redza juga dilihat menemani Ayda ketika aktres itu mengadakan persembahan pada acara KL Xtravaganza di pusat beli belah Wangsa Walk, Ahad lalu.

Mengenai penggambaran Ku Kirim Cinta yang memilih Gold Coast dan beberapa lokasi menarik lain sebagai latar, ia turut menampilkan Fahad Iman, Roy Azman, Zarina Zainuddin, Wilma Muhammad dan Shahrolnizam.

Drama arahan Raja Alauddin itu dijadualkan bakal disiarkan menerusi slot Akasia TV3 sekitar Ramadan nanti.

Kabinet Malaysia 2020

Berita Harian X