Rabu, 19 April 2017 | 8:33pm

Proses mengundi eratkan silaturahim artis, peminat

Ezad Lazim. - Foto Munira Abdul Ghani

KUALA LUMPUR: Penyanyi Demi Cinta, Ezad Lazim, menganggap aktiviti mengundi membabitkan golongan peminat dan artis sempena penganjuran Anugerah Bintang Popular BH ke-30 (ABPBH 3.0) mengeratkan lagi hubungan kedua-dua kelompok terbabit.

Katanya, beliau sendiri ada bekerjasama dengan kelab peminat artis yang rapat dengannya untuk sama-sama menjalankan aktiviti pengundian, yang akan tamat pada 30 April ini.

Menurut Ezad, beliau berbuat demikian berikutan dirinya tidaklah mempunyai kalangan pengikut yang ramai di laman sosial.

"Dengan jumlah pengikut yang tidak seramai penyanyi lain, semestinya menjadi satu cabaran untuk saya mendapatkan undi.

"Jadi, selain sokongan anggota kelab peminat sendiri, iaitu @teamezadlazim, saya juga bekerjasama dengan beberapa kelab peminat artis lain.

"Ia sebenarnya aktiviti yang menyeronokkan kerana menerusi kegiatan seperti itu, secara langsung ia mengeratkan lagi hubungan antara artis dan pengikut masing-masing," katanya.

Pada ABPBH 3.0, Ezad dicalonkan dalam kategori Penyanyi Lelaki Popular, bersaing dengan 19 lagi vokalis lain seperti Aiman Tino, Anuar Zain, Alif Satar, Faizal Tahir, SonaOne, Syamel, Tomok dan Waris.

Turut bersaing pada peringkat awal kategori itu ialah Aizat Amdan, Altimet, Black, Hafiz Suip, Hazama, Khai Bahar, Mark Adam, Ronnie Hussein, Sufian Suhaimi, Syed Shamim dan Tajul Arif.

Peminat boleh melakukan undian secara online dengan melayari laman web rasmi ABPBH 3.0, www.abpbh.com.my.

Dalam perkembangan lain, Ezad bakal melancarkan single baharu berjudul Kuasa Cinta, Mei depan.

Penyanyi yang pernah mencipta nama bersama kumpulan Exists itu juga sibuk menyiapkan koleksi baju Melayu di bawah jenama Ezadzeana by Ezad Lazim. Koleksi terbabit dikeluarkan menerusi syarikat Ezadzeana Ventures, miliknya sendiri.

Berita Harian X