Isnin, 15 Mei 2017 | 1:33pm

Ella buat konsert di Singapura

gn4id:20586559

KUALA LUMPUR: Penerima trofi Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) 3.0, Ella akan mengadakan konsert istimewa di Singapura, Julai depan.

Kali terakhir membuat persembahan di republik itu kira-kira sedekad lalu, Ella teruja beraksi pada konsert Kembara Ratu Rock Ella demi mengubat rindu peminat.

Ella atau nama penuhnya, Norzila Aminuddin berkata, konsert meraikan tiga dekad kariernya itu akan diadakan di Esplanade.

"Saya teruja kerana konsert dirancang bakal mencipta sejarah peribadi buat saya. Hendak menelusuri perjalanan 30 tahun di pentas dan beraksi di Singapura, pasti memberi pengalaman berbeza.

"Lebih istimewa, saya menggunakan khidmat pengarah muzik, Mac Chew. Selama ini, hanya sekali saya bekerjasama dengannya untuk projek album. Sekarang dia bertanggungjawab untuk konsert saya pula," katanya kepada BH Online.

Kali terakhir Ella tampil dalam konsert adalah pada Konsert Ella 2016 di Stadium Malawati, Shah Alam, tahun lalu.

Tambah Ella, pada konsert di Singapura, dia akan mendendangkan lagu yang dipetik daripada album terbaharu yang dijangka dipasarkan selepas Aidilfitri.

"InsyaAllah, saya akan menyanyikan single terbaharu ciptaan Omar K berjudul Ku Sedia pada konsert itu nanti," kata isteri kepada juruterbang, Azhar Ghazali ini.

Mengenai album baharunya, Ella memberitahu, single yang dilancarkan sebelum ini berjudul Istimewah juga akan dimuatkan.

Kepada peminat yang ingin menyaksikan konsert Ella di Singapura boleh layari www.esplanade.com.

Berita Harian X