Selasa, 16 Mei 2017 | 7:51pm

Neelofa pulang awal elak 'drama'

Neelofa

PETALING JAYA: Pelakon dan pengacara, Neelofa, menepis dakwaan kononnya beliau pulang lebih awal pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) 3.0 Ahad lalu, berikutan kecewa dan tidak dapat menerima hakikat dirinya gagal mempertahankan gelaran Bintang Paling Popular dimenanginya tahun lalu.

Sebaliknya, tegas pemilik nama penuh Noor Neelofa Mohd Noor ini, keputusannya untuk tidak menunggu sehingga acara itu selesai kerana mahu mengelakkan 'drama', sekali gus mencetuskan situasi kurang enak pada majlis berkenaan.

"Sebelum orang reka spekulasi yang bukan-bukan, sekali gus mencetuskan drama, lebih baik saya tidak ke depan. Kebetulan saya datang lewat selepas lebih sejam acara bermula, jadi saya pun berada di belakang pentas hinggalah tugas saya selesai.

"Memang saya langsung tidak jumpa sesiapa yang berada di depan pentas," katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran koleksi Naelofar Hijab Raya 2017 yang diadakan di sebuah hotel di sini, hari ini.

Pada majlis anjuran BH itu, Neelofa, yang juga calon Top 5 beberapa kategori dipertandingkan pada ABPBH kali ini, turut menaiki pentas sebagai penyampai anugerah.

Beliau bagaimanapun tidak menjelaskan secara terperinci apakah 'drama' yang dimaksudkan, namun sesetengah pihak beranggapan perkara itu mungkin ada kaitan dengan pelakon lelaki yang pernah dikaitkan dengannya sebelum ini, Fattah Amin.

Ditanya apakah beliau ada menghubungi Fattah untuk mengucapkan tahniah di atas kemenangannya, Neelofa yang berjaya mengekalkan trofi Pengacara TV Popular, enggan menjawab pertanyaan berkenaan.

Berhubung kejayaan pasangannya dalam drama bersiri Suri Hati Mr Pilot itu bergelar Bintang Paling Popular, pengacara Meletop ini berkata, Fattah sememangnya layak untuk menang kerana beliau seorang yang begitu komited dengan kerja.

Terdahulu, tetamu yang hadir disajikan dengan tayangan eksklusif video kempen #NHTrueLove. Kata Neelofa, cerita ditampilkan dalam video berkenaan diinspirasikan daripada kisah cintanya.

Berita Harian X