Rabu, 12 Julai 2017 | 12:49pm

Honda CR-V baharu dilancar

PENGARAH Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Katsuto Hayashi (kanan) pada majlis pelancaran CR-V generasi kelima baharu di Kuala Lumpur. - Foto Yazit Razali
PENGARAH Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Katsuto Hayashi (kanan) pada majlis pelancaran CR-V generasi kelima baharu di Kuala Lumpur. - Foto Yazit Razali

 

KUALA LUMPUR: Honda Malaysia hari ini melancarkan model kenderaan utiliti sukan (SUV) generasi kelimanya, CR-V dengan sasaran jualan 700 unit sebulan.

Model keempat yang dilancarkan oleh Honda Malaysia di pasaran tempatan pada 2017 itu akan membantu syarikat mencapai sasaran jualan 100,000 unit pada tahun ini.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Katsuto Hayashi, berkata bagi menetapkan penanda aras lebih tinggi dan melangkaui jangkaan pelanggan, Honda mengalihkan fokus kepada teknologi termaju yang dimulakan dengan model 1.5L VTEC Turbocharged Civic dan Jazz Sport Hybrid i-DCD baharu.

"Kami teruja untuk memperkenalkan CR-V generasi kelima baharu yang dilengkapi tiga teknologi termaju utama iaitu Enjin 1.5L Turbocharged, Honda Sensing dan pintu belakang kuasa yang boleh diprogramkan iaitu Programmable Power Tailgate.

"Justeru, kami percaya perubahan fokus ini akan membolehkan Honda Malaysia merealisasikan 'Impian Masa Depan, Realiti Pada Hari Ini'.

"Kami juga bangga untuk menyatakan bahawa Malaysia menjadi negara pertama ASEAN yang memperkenalkan Honda Sensing, teknologi keselamatan termaju generasi seterusnya ke dalam CR-V baharu," katanya melancarkan Honda CR-V generasi kelima di sini, sebentar tadi.

Pertama kali dalam model CR-V, pembeli diberikan tiga pilihan varian turbo iaitu 1.5L Turbocharged Premium 2WD (RM167,700), 1.5L Turbocharged 2WD (RM155,700) dan 1.5L Turbocharged 4WD (RM161,600).

Satu lagi pilihan varian ialah 2.0L i-VTEC (2WD) berharga RM142,400 yang menawarkan prestasi pemanduan enjin aspirasi biasa.

Model baharu didatangkan dengan pilihan lima warna iaitu Dark Olive Metallic, White Orchid Pearl, Obsidian Blue Pearl, Lunar Silver Metallic dan Modern Steel Metallic.Jaminan untuk CR-V kekal lima tahun dengan perbatuan tanpa had dan selang servis 10,000 kilometer.

 

Kabinet Malaysia 2020

Berita Harian X