Selasa, 3 Februari 2015 | 4:22pm

Mayat lelaki ditemui dalam semak di Batu Kawan

Mayat seorang lelaki dipercayai warga asing dijumpai dalam keadaan dibungkus dalam kawasan semak di Batu Kawan, Seberang Perai Selatan (SPS), Pulau Pinang. - Foto emel

BATU KAWAN: Mayat seorang lelaki dipercayai warga asing dijumpai dalam keadaan dibungkus seperti dikafan dengan kain selimut putih bercorak merah dalam kawasan semak di Batu Kawan, di sini, hari ini.

Jurucakap polis berkata, mayat lelaki berusia lingkungan 40-an itu ditemui oleh orang awam pada jam 6.30 pagi.

"Lelaki itu yang melalui kawasan berkenaan terbau benda busuk menyebabkan dia mencari punca bau itu bersama rakannya dan menemui objek yang dibungkus dengan kemas," katanya di sini, hari ini.

Tiada dokumen pengenalan diri dijumpai pada mayat itu, katanya dan menurutnya lelaki itu dipercayai mati di tempat lain sebelum mayatnya dibuang di kawasan semak dan berdasarkan keadaan mayat, berkemungkinan lelaki itu telah mati lebih 24 jam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Wan Hassan Wan Ahmad ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat itu yang dihantar ke Hospital Sungai Bakap untuk bedah siasat.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat tentang kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

- BERNAMA

Berita Harian X