Isnin, 6 Ogos 2018 | 5:46pm
PENGENDALI Tok Gajah, Dollah Salleh. - Foto Owee Ah Chun

Harap Nakajima cepat pulih: Dollah

KUANTAN: Pemain tengah Pahang, Issey Nakajima dijangka memperkasakan skuad itu pada pertemuan dengan Selangor di Stadium Shah Alam, Sabtu ini.

Pemain import berumur 34 tahun itu tidak beraksi berikutan kecederaan hamstring ketika Pahang terikat 1-1 bertemu Sabah pada aksi pembukaan Piala Malaysia.

Pengendali Tok Gajah, Dollah Salleh berkata, setakat ini, tahap kecederaan Nakajima menunjukkan perkembangan positif untuk pulih dan mampu kembali dalam senarai kesebelasan utama.

"Saya harap Nakajima dapat beraksi terutama memperkasakan jentera tengah apabila bertemu Selangor Sabtu ini.

"Kehadirannya dalam pasukan amat diperlukan selepas kami gagal mengutip tiga mata pada aksi pembukaan piala berprestij itu," katanya.

Pada 21 Julai lalu, Nakajima yang menjaringkan gol kemenangan 1-0 ke atas PKNS FC terpaksa dikeluarkan selepas mengalami kecederaan.

Berikutan itu, dia turut terlepas peluang beraksi pada perlawanan terakhir liga bertemu Kelantan apabila Pahang tewas 1-2 kepada pasukan dari Pantai Timur itu.

Mengulas kegagalan menewaskan Sabah apabila terikat 1-1 Sabtu lalu, Dollah akan menumpukan kepada aspek memperkasakan jentera serangan.

Katanya, ketumpulan jentera serangan begitu ketara kerana gagal untuk mencipta peluang hingga terlepas tiga mata seperti yang diidamkan.

"Saya harap masalah ini dapat diselesaikan dan menjadikan perlawanan kedua bertemu Selangor sebagai kebangkitan di bahagian serangan," katanya.

Berita Harian X