X
Khamis, 27 Jun 2019 | 1:52pm
AKSI pemain Kuala Lumpur ketika menentang Terengganu di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah. NSTP/Rozainah Zakaria
AKSI pemain Kuala Lumpur ketika menentang Terengganu di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah. NSTP/Rozainah Zakaria

KL belum kibar bendera putih

KUALA TERENGGANU: Pengendali Kuala Lumpur, Chong Yee Fatt belum mahu mengangkat bendera putih sebaliknya menaruh harapan yang tinggi skuadnya mampu kekal bersaing dalam saingan Liga Super musim depan.

Beliau juga masih berkeyakinan pemainnya mampu kekal fokus dalam empat lagi baki perlawanan Liga Super musim ini biarpun perebutan untuk kekal dalam liga itu dilihat kian sengit.

Yee Fatt berkata, beliau sedar dengan situasi pasukan itu yang kini berada dalam keadaan genting selepas berada dalam kelompok tiga terbawah liga.

Katanya keadaan itu memerlukan aksi 'luar biasa' daripada pemain apatah lagi pasukan itu kini berada dalam zon penyingkiran  bersama PKNP FC dan FELDA United.

"Baki empat perlawanan lagi memang tidak banyak mata yang boleh kita kutip tetapi kita yakin masih ada peluang dan akan cuba yang terbaik untuk kekal bersaing dalam saingan Liga Super musim depan," katanya.

Berdasarkan kedudukan semasa, skuad The City Boys itu kini berada ditangga ke-10 liga dengan mengutip 14 mata, sama dengan pasukan PKNP FC manakala FELDA FC menghuni tempat tercorot liga dengan 12 mata.

Mengulas perlawanan malam tadi selepas pasukannya tumpas 1-3 kepada Terengganu FC (TFC), Yee Fatt mengakui pasukannya tidak bernasib baik biarpun berjaya memberi tentangan sengit kepada lawan.

"Inilah bola sepak, ada beberapa perlawanan pemain kami beraksi dengan baik tetapi malangnya keputusan tidak menyebelahi kita termasuk perlawanan pada malam ini (malam tadi).

"Pujian harus diberikan kepada pemain kerana berjaya mempamerkan aksi terbaik biarpun tanpa kelibat penyerang import, Guilherme de Paula kerana masalah kecergasan.

"Kita tidak putus asa kerana peluang untuk menambah kutipan mata tetap ada, justeru pemain harus buktikan kemampuan mereka selepas ini," katanya.

Berita Harian X