Sabtu, 14 November 2015 | 6:39pm
PERIMA mahu hukuman setimpal dikenakan ke atas mereka yang terbabit. - Foto Yahya Zainuddin
PERIMA mahu hukuman setimpal dikenakan ke atas mereka yang terbabit. - Foto Yahya Zainuddin

Ibu mahu pembunuh dikenakan hukuman setimpal

SLIM RIVER: R Perima, 75, ibu kepada mangsa yang ditemui mati tanpa kepala di dalam longkang di Jalan Kampung Batu 4 di sini, semalam mahu hukuman setimpal dikenakan ke atas mereka yang terbabit.

Perima berkata K Ganesan, 50, yang juga anak kelima daripada sembilan beradik itu seorang anak yang baik dan tidak suka bergaduh.

"Kenapa buat anak saya macam tu. Dia (Ganesan) tidak suka kacau orang, dia pun tak ada duit, tak ada apa.

"Polis ada bagi tahu saya suspek sudah ditangkap. Saya mahu jumpa suspek itu, saya mahu pukul dia, saya mahu dia dikenakan hukuman yang setimpal," katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Slim Indah, di sini hari ini.

Beliau terkejut dan sedih selepas menerima berita kematian Ganesan daripada anggota polis yang datang ke rumahnya kira-kira 5.30 pagi semalam.

"Saya sedih bila dapat tahu dia dibunuh. Saya dah lama tak jumpa anak saya kerana dia bekerja di sebuah bengkel di Slim River dan tinggal di situ. Dia tidak ada hubungi saya.

"Kali terakhir jumpa ketika dia pulang ke rumah dua bulan lepas tetapi dia tidak tidur di rumah," katanya dalam nada sebak.

Perima berkata Ganesan baru dua bulan tinggal dan bekerja di sini (Slim River) kerana sebelum ini dia tinggal di Raub, Pahang bersama isteri serta sepasang anaknya berumur 20 tahun dan 22 tahun.

"Dia bekerja dan tinggal di sini kerana bergaduh dengan isterinya di sana (Raub).

"Isteri dan anaknya tahu tentang berita kematian ini dan akan datang ke sini Isnin ini," katanya sambil menambah menantunya mahu mayatnya Ganesan disemadikan di Raub.

Ibu tunggal itu berkata pihak hospital tidak membenarkan beliau serta empat anaknya melihat mayat Ganesan dan meminta mereka untuk datang semula ke hospital pada Isnin ini.

Ganesan ditemukan dalam keadaan tanpa kepala pada 2.10 pagi semalam.

Susulan penemuan mayat itu, polis menahan seorang pemandu lori di rumah bapanya di sebuah kampung di Gerik, petang semalam dan menemukan sebilah parang panjang kira-kira 0.8 meter dan satu beg silang mengandungi sebilah pisau panjang kira-kira 0.15 meter.

Selain itu, polis turut menemukan satu guni plastik makanan anjing berwarna merah dan kuning. Di dalamnya terdapat satu plastik sampah warna hitam mengandungi kepala manusia yang disyaki kepala mangsa.

-- BERNAMA

Berita Harian X