Isnin, 18 Mei 2015 | 11:13pm

Terengganu hantar surat bantahan rasmi kepada FAM

KUALA TERENGGANU: Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) telah menghantar surat bantahan rasmi berhubung aksi separuh akhir kedua Piala FA kepada Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin, semalam.

Presiden PBSNT, Datuk Wan Ahmad Nizam Wan Abdul Hamid berkata pihaknya bersetuju dengan cadangan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman supaya menarik diri dari saingan Liga Malaysia seandainya wujud ketidakadilan dalam penilaian FAM pada perlawanan menentang Lions XII, Sabtu lalu.

"Kami sebenarnya akur dan bersetuju dengan kenyataan Menteri Besar kalau perkara ini dilihat ada sedikit penyelewengan, maka kami akan tarik diri daripada Liga Malaysia," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Eksekutif PBSNT, di sini hari ini.

Hadir sama Timbalan Presiden, Marzuki Sulong dan Setiausaha Agung PBSNT, Arpin Draman.

Menurut Wan Ahmad Nizam, pihaknya menyokong dan bersetuju dengan kenyataan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Khairy Jamaluddin Abu Bakar supaya FAM mengkaji secara terperinci mengenai insiden itu.

Perlawanan separuh akhir kedua Piala FA di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin itu bertukar menjadi kecoh apabila penyokong Terengganu merusuh kerana tidak berpuas hati dengan pengadil yang membatalkan jaringan gol keempat skuad Penyu. - BERNAMA

Berita Harian X