Isnin, 28 March 2016 | 11:02am

Bernhardt mahu anak buah tingkat kepantasan, fokus

Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) negara, Frank Bernhardt. - Foto Iqmal Haqim Rosman
Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) negara, Frank Bernhardt. - Foto Iqmal Haqim Rosman

SEREMBAN: Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) negara, Frank Bernhardt mengakui perlu meningkatkan kepantasan pemainnya selain memastikan anak buahnya mampu kekal fokus sepanjang perlawanan.

Biarpun berpuas hati dengan persembahan barisannya yang mengikat skuad kebangsaan Nepal 1-1 dalam perlawanan persahabatan di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi di sini semalam, Bernhardt menjelaskan masih banyak yang perlu dilakukannya.

"Ia masih sukar menentang lawan yang bermain pantas seperti Nepal tetapi pemain tetap mencuba...apabila kita menukar pemain pada babak kedua, barulah kita dapat beberapa peluang terbaik.

"Secara keseluruhan ia adalah perlawanan yang baik tetapi kita terlepas banyak peluang," katanya selepas perlawanan.

Dalam perlawanan itu, pasukan pelawat mendapat jaringan awal menerusi Bharat Khawas pada minit ke-36 selepas berjaya mengatasi pemain pertahanan, Mohamad Faris Shah Mohd Rosli dan menewaskan penjaga gol, Muhammad Haziq Nadzli.

Bagaimanapun, Muhammad Arif Mohamed Anwar menafikan kemenangan buat Nepal apabila menyamakan kedudukan pada minit ke-86.

Rabu lalu, skuad bimbingan Bernhardt yang dibentuk khusus untuk Sukan SEA 2017 menewaskan pasukan B-22 Filipina, yang juga dibentuk bagi temasya dwitahunan itu, 4-1 dalam perlawanan antarabangsa pertama mereka di gelanggang sama. - BERNAMA

Berita Harian X