Rabu, 24 Mei 2017 | 8:01pm

Vingada panggil semula tonggak bersara

NELO Vingada.- Foto Luqman Hakim Zubir
NELO Vingada.- Foto Luqman Hakim Zubir

KUALA LUMPUR: Empat bekas tonggak skuad kebangsaan, Safiq Rahim, Aidil Zafuan Abd Radzak, S Kunanlan dan Amirul Hadi Zainal sah kembali menyarung jersi Harimau Malaya.

Nama empat tonggak yang mengumumkan persaraan dari skuad kebangsaan pada Julai tahun lalu itu turut tersenarai dalam 26 pemain yang dipanggil jurulatih Nelo Vingada untuk menyertai latihan pusat bermula 29 Mei ini.

Ia adalah panggilan sulung oleh Vingada selepas pengendali dari Portugal itu diumum sebagai jurulatih baharu Harimau Malaya, 15 Mei lalu.

Panggilan untuk menyertai latihan pusat di Johor Bahru, Johor itu adalah sebagai persediaan untuk perlawanan kelayakan Piala Asia 2019 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin pada 13 Mei ini.

Seramai 13 pemain daripada skuad 22 pemain kendalian Datuk Ong Kim Swee ketika berdepan Filipina pada 22 Mac lalu dikekalkan oleh Vingada untuk kem latihan pusat kali ini.

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) menerusi satu kenyataan hari ini menjelaskan seramai 15 pemain akan melapor diri pada Isnin ini (29 Mei) manakala 11 pemain JDT perlu melapor diri pada Jumaat (2 Jun) selepas selesai tugasan Piala AFC bertemu Ceres Negros di Filipina pada 31 Mei.

Senarai Pemain

Penjaga Gol: Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy, Mohd Khairul Azhan Khalid, Izham Tarmizi Roslan.

Pertahanan: Mohd Rizal Mohd Ghazali, Khairul Helmi Johari, Matthew Davies, Shahrul Saad, Muhammad Shahrom Abdul Kalam, Muhammad Fazly Mazlan, Aidil Zafuan Abd Radzak, S Kunanlan.

Tengah: Baddrol Bakhtiar, Mohd Syazwan Zainon, Muhammad Akram Mahinan, Muhamad Nor Azam Abdul Azih, Ahmad Syamim Yahya, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria, Safiq Rahim, Mahali Jasuli, S Chanturu, Azammuddin Mohd Akil, Amirul Hadi Zainal, Mohd Azrif Nasrulhaq Badrul Hisham.

Penyerang: Mohd Safee Sali, Mohd Amri Yahyah, Ahmad Hazwan Bakri.

Berita Harian X