Selasa, 1 Disember 2015 | 10:15am
GAMBAR yang dimuat naik di dalam Instagram Siti Nurhaliza.
GAMBAR yang dimuat naik di dalam Instagram Siti Nurhaliza.

Siti Nurhaliza keguguran

GAMBAR yang dimuat naik di dalam Instagram Siti Nurhaliza.
GAMBAR yang dimuat naik di dalam Instagram Siti Nurhaliza.

KUALA LUMPUR: Spekulasi mengenai kehamilan penyanyi terkenal, Datuk Siti Nurhaliza, terjawab apabila beliau mengesahkan kandungannya yang berusia dua bulan gugur.

Berita sedih itu dikongsi Siti, 36, menerusi laman Instagramnya yang dimuat naik kira-kira jam 10 pagi tadi.

"Bukan niat Siti mahu menafikan berita kehamilan itu kerana ia adalah anugerah terindah yang sekian lama Siti nantikan. Pun begitu, untuk mengiyakannya juga takut kerana kandungan ini masih terlalu awal untuk dihebahkan dan Siti mahu menunggu masa yang sesuai.

"Bagaimanapun, Allah SWT sempat meminjamkan anugerah ini untuk sementara saja. Sempat dua bulan Siti kandungkan dan mengalami keguguran," kata Siti.

Walaupun sedih dengan apa yang berlaku, namun penyanyi Jaga Dia Untukku itu reda menerima ketentuan takdir sambil mengharapkan doa daripada peminat agar rezeki untuk menimang cahaya mata terus berpihak kepadanya.

"Siti reda dan jauh di sudut hati amat bersyukur kerana Allah beri Siti jawapan di atas doa selama ini.

"Insya-Allah, semoga ia permulaan untuk anugerah yang seterusnya," ujarnya.

Menurut Siti lagi, beliau kini sedang menjalani proses berpantang dan akan kembali menjalankan tugas seperti biasa selepas itu.

Bekas juara Bintang HMI 1995 ini turut meluahkan rasa syukur kerana keluarga, terutama suami tercinta, Datuk Seri Khalid Muhd Jiwa, banyak memberikan sokongan ketika berdepan dengan situasi itu.

Pasangan terbabit mendirikan rumah tangga pada 21 Ogos 2006.

Berita Harian X