Isnin, 6 Jun 2016 | 12:22pm

Abby Nadzri kembali berlakon

PELAKON, Abby Nadzri.
PELAKON, Abby Nadzri.

KUALA LUMPUR: Pelakon Abby Nadzri berasa bertuah apabila dirinya tidak pernah dipinggirkan penerbit walaupun selepas berehat selama dua tahun.

Meluahkan kesyukuran dirinya masih diingati produser, Abby atau nama sebenarnya Arbaiah Ahmad Nadzri berkata, beliau berhenti seketika daripada dunia lakonan bagi memberikan tumpuan terhadap perniagaan tudung di bawah jenama Arsara.

Ketika ini, beberapa tawaran menjayakan projek drama mula diterima olehnya.

"Alhamdulillah, sejak membuat kenyataan saya kembali aktif dalam lakonan, ada saja tawaran yang diterima.

"Saya bersyukur pihak penerbit tidak pernah meminggirkan saya meskipun industri lakonan mempunyai lambakan pelakon baharu," katanya kepada BH Online.

Abby berkata, beliau aktif semula dalam bidang seni selepas mendapat keyakinan mampu menguruskan perniagaan dan kerja lakonan serentak.

Sementara itu, kata Abby, sebagai bekas pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) yang mempunyai pengetahuan dalam lakonan, beliau juga tidak perlu mengejar populariti, sebaliknya ingin diterima umum kerana bakat yang dimiliki.

"Populariti adalah bonus buat saya, jika ada, manakala lakonan adalah jiwa saya.

"Saya juga bersyukur, selepas lakonan menerusi telefilem Mimi Amah Diva, baru-baru ini, masih ada yang mengenali saya," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Abby bakal muncul menerusi drama Surah Buat Maisara yang akan disiarkan di laman web www.tonton.com.my dan TV3.

Berita Harian X