X
Sabtu, 16 Julai 2016 | 6:41pm

Haziq, Ayunda rancang nikmati nasi kandar

PENYAMPAI radio Hot FM, Muhammad Haziq Irfan Mohd Hussni bersama pasangan, Ayunda Putri Mekar Sari Yudhi pada majlis resepsi mereka di Maju Junction. - Foto Munira Abdul Ghani
PENYAMPAI radio Hot FM, Muhammad Haziq Irfan Mohd Hussni bersama pasangan, Ayunda Putri Mekar Sari Yudhi pada majlis resepsi mereka di Maju Junction. - Foto Munira Abdul Ghani

KUALA LUMPUR: Memilih konsep ala Inggeris sebagai tema, majlis persandingan penyampai radio Hot FM, Muhammad Haziq Irfan Mohd Hussni, 26, dan Ayunda Putri Mekar Sari Yushi, 26, berlangsung penuh meriah di Golden Chersonese Mediahall, Maju Junction Mall, di sini, petang tadi.

Bersyukur kerana perancangan majlis persandingan mereka berjalan lancar, Haziq dan Putri sepakat untuk mengadakan hanya satu resepsi iaitu di Kuala Lumpur bagi mewakili kedua-dua keluarga, meskipun isterinya mempunyai saudara mara yang menetap di Indonesia.

Pasangan yang diijabkabulkan dengan sekali lafaz di kediaman keluarga lelaki di Puncak Setiawangsa, semalam, bagaimanapun masih belum menetapkan perancangan berbulan madu atas faktor masa dan kerja.

"Selain menjadi penyampai di HotFM, saya juga menceburi dunia pengacaraan dengan menyertai Nasi Lemak Kopi O di TV9. Ia antara faktor utama yang menghalang kami daripada memikirkan mengenai destinasi berbulan madu. Bagaimanapun, kami merancang ke Pulau Pinang dalam masa terdekat untuk menikmati nasi kandar asli," katanya.

Segak dalam persalinan sut lengkap rona kelabu, Haziq sempat menyanyikan sebuah lagu Sedetik Lebih untuk Putri yang anggun dengan gaun rona ungu. Antara rakan selebriti yang hadir ialah Fara Fauzana, Liza, Dean, Fizi dan Issey.

Pasangan mempelai ini dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Nikah Masjid Muadz Jabal Taman Setiawangsa, Ustaz Muadzeen Ackil berwalikan bapa Putri, Yudhi Yulfan.

Ayunda yang bekerja sebagai pegawai bank menerima mas kahwin RM208 dan wang hantaran sebanyak RM12,112. Dia turut menerima lima dulang hantaran berbalas tujuh.

Hubungan Haziq dan Ayunda Puteri terjalin ketika mereka melanjutkan pelajaran di sebuah kolej swasta. Pasangan ini mengambil masa empat tahun untuk mengenali hati budi masing-masing sebelum mengikat tali pertunangan pada Oktober tahun lalu.

Haziq berkata, dirinya juga teruja untuk menjalani kehidupan di dua negara bersama keluarga mentuanya yang berasal dari Jakarta dan Medan.

"Saya dan Psutri akan berulang-alik antara dua negara untuk melawat dan meluangkan masa bersama keluarga. Isteri juga kini dalam proses untuk mendapatkan status penduduk tetap (PR). Saya berharap semuanya berjalan lancar," katanya.

Berita Harian X