Rabu, 27 Julai 2016 | 4:30pm
INTAN bersama anak dan suami.
INTAN bersama anak dan suami.

Intan Sarafina tiada niat menghilang 8 tahun

INTAN Sarafina bersama suami.
INTAN Sarafina bersama suami.

KUALA LUMPUR: Lapan tahun menyepi, penyanyi yang pernah popular sekitar awal tahun 2000, Intan Sarafina mahu kembali aktif selepas melihat rakan seangkatan mewarnai semula dunia seni suara.

Intan atau nama penuhnya Ungku Intan Sarafina Ungku Yahya, 35, berkata, beliau tiada niat menghilang sebaik mendirikan rumah tangga pada Oktober 2008, namun kesibukan menguruskan keluarga membataskannya untuk fokus terhadap kerjaya nyanyian.

"Saya tiada niat pun mahu hilang secara mengejut. Tetapi selepas bergelar isteri saya tidak sedap hati mahu ke pentas persembahan walaupun sebenarnya suami tetap memberikan lampu hijau.

"Tidak lama mendirikan rumah tangga saya disahkan hamil pula dan kemudian tidak sedar masa berlalu apabila sibuk menguruskan anak dan keluarga hingga karier nyanyian saya tinggalkan.

"Namun selepas melihat rakan seperjuangan seperti Haiza dan Siti Nordiana terus aktif dalam industri menyuntik semangat saya untuk memberanikan diri membuat kemunculan semula," katanya ketika dihubungi BH Online.

Akui ibu kepada tiga cahaya mata itu, kerinduan yang mendalam terhadap kerjaya nyanyian selain masih ramai peminat menunggu kemunculan semulanya juga antara faktor beliau tampil dengan single baharu.

"Jujurnya, saya rindukan bidang yang sudah sebati dalam jiwa. Memandangkan suami pun memberi keizinan saya menyanyi, peluang keemasan serta kepercayaannya tidak mungkin saya persiakan.

"Ramai juga rakan artis lain yang 'mendiamkan diri' sebelum ini saya lihat semakin ligat memenuhi undangan pentas sekali gus membuktikan masih ada ruang untuk kami mewarnai industri muzik kita," ulasnya lagi.

Sebagai pelengkap, Intan yang menempa nama bersama lagu Duhai Malam selain meraih gelaran Artis Baru Popular di Anugerah Bintang Popular BH 2000 bakal tampil dengan nukilan Tam Spider berjudul Aku Rindu tidak lama lagi.

Pada masa sama, Intan turut terbabit dalam program pertandingan di radio Kool FM iaitu Super Karoks Kool Fm bersama beberapa selebriti lain seperti Elyana, Farahdhiya, Ezad lazim dan Norshila Amin.

Menerusi perkahwinannya dengan Iskandar Ezzahuddin Dr Ahmad Zulkiflee, 40, mereka dikurniakan Megat Evan Raez, 7 Megat Ifrafel Raez, 5 dan Megat Noah Raez, 2,

Berita Harian X